Menu
Molde richt zich al op volgende ronde

Molde richt zich al op volgende ronde

Ajax treft donderdagavond het al geplaatste Molde FK in de Amsterdam ArenA. De nummer 1 van poule A is al zeker van een langer verblijf in Europa. Het duel met Ajax staat voor coach Ole Gunnar Solskjær daarom vooral in het teken van het vervolg in de UEFA Europa League na de winterstop.

Binnen zes minuten was de persconferentie van Molde woensdagavond voorbij. Trainer Solskjær en aanvaller Mohamed Elyounoussi daalden in alle rust van de persruimte op de zesde etage de roltrappen af richting het veld van de ArenA voor de laatste training. Slechts een handjevol Noorse journalisten notuleerden de woorden van de coach en speler van Ajax’ tegenstander. Het is duidelijk: Molde is al met het hoofd bij de volgende ronde.

,,Wij zijn al door, terwijl Ajax voor zijn laatste kans strijdt. Net als in iedere thuiswedstrijd zal Ajax voor de eigen fans willen winnen. Wij kunnen op onze beurt een beetje relaxen en onze schouders wat laten zakken”, sprak de man die sinds kort opnieuw als coach aan Molde is verbonden. ,, De wedstrijd tegen Ajax staat voor ons vooral in het teken van het vervolg in de Europa League. Wij richten ons op de knock-outduels in februari. We zullen daarom morgenavond met ons hoofd en hart spelen. En uiteraard gaan we wel proberen om het Ajax lastig te maken. Als Ajax gaat aanvallen, liggen er voor ons kansen in de counter.”

De Noorse competitie is inmiddels al een maand voorbij. Molde, de kampioen van 2014, is dit jaar als zesde geëindigd achter de nieuwe kampioen Rosenborg. Op Europees gebied liep de drievoudig kampioen twee weken geleden tegen de eerste nederlaag aan. Op de avond dat Ajax Celtic versloeg, won nummer 2 Fenerbahçe op het Noorse kunstgras met 0-2.

Ajax kwam tijdens de heenwedstrijd in Molde niet verder dan 1-1. Over die wedstrijd van begin oktober zei de voormalig goalgetter van Manchester United:  ,,Wat me vooral is bijgebleven is dat Ajax zoals altijd over veel technische spelers beschikte. Ajax creëerde in Noorwegen de meeste kansen, al hadden we in de slotfase allebei de overwinning kunnen grijpen. Ten opzichte van het duel in Molde zijn de weersomstandigheden nu gelukkig een stuk beter.” Ook voor de 800 meegereisde fans is dat goed nieuws.

Tickets
Ajax - Molde FK begint donderdag om 19:00 uur in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via onderstaande link.

Tekst en foto: Ajax.nl
TICKETS