Menu
Mongeral AEGON investeert in jeugd

Mongeral AEGON investeert in jeugd

Mongeral AEGON organiseerde woensdag exclusief voor de Braziliaanse pers een persconferentie met Frank de Boer en enkele van zijn Ajacieden. Tijdens de persbijeenkomst in het Sheraton Hotel in Rio gaf de Ajax-trainer ook een presentatie over de wereldberoemde Ajax-filosofie.

Helder Molina, CEO van Mongeral AEGON Brasil, bedankte na de introductie van marketing director Nuno Davis, Frank de Boer en de selectie al snel voor hun komst naar Brazilië. ,,Het is ver reizen en de weersomstandigheden zijn compleet anders dan in Nederland. Daarom wil ik Frank de Boer bedanken voor zijn komst naar Rio de Janeiro.’’ Ook De Boer had lovende woorden over de trainingstrip naar Brazilië. ,,Voetbal is een religie in Brazilië. Iedereen is hier wel fan van een club, dat is mooi om te zien. Ik ben blij dat we hier mogen zijn.’’

Het afgelopen jaar heeft Mongeral AEGON opnieuw veel geïnvesteerd in sport en jeugd. Enkele mooie en succesvolle voetbalprojecten die werden geleid zijn de Mongeral AEGON Future Cup en Craques Mongeral AEGON. Vier teams namen deel aan de Future Cup: Desportivo Brasil, Fluminense, Grêmio en Palmeiras. De winnaar van het toernooi mocht in april deelnemen aan de AEGON Future Cup in Amsterdam met tegenstanders als FC Barcelona, Bayern München en AC Milan.

Frank de Boer vertelde de Braziliaanse pers over de Ajax-filosofie. Frank de Boer vertelde de Braziliaanse pers over de Ajax-filosofie.

Craques Mongeral AEGON geeft jonge talentvolle voetballers de kans om hun voetbaltechnieken verder te ontwikkelen. Uit een groep van 150 jonge voetballertjes werden drie spelers (Gerial Alves, Vinicius Henrique en Felipe de Lucca) gekozen als beste spelers. Het drietal is aangenomen in de opleiding van Desportivo Brasil. De Lucca, die werd verkozen tot meest technische speler, krijgt er nog een grote prijs bij. De 14-jarige Braziliaan komt naar Ajax' sportcomplex de Toekomst voor een specifieke technische training die speciaal voor hem is ontwikkeld.

Onder toeziend oog van Siem de Jong, Christian Eriksen en Ricardo van Rhijn sprak De Boer het volop aanwezige Braziliaanse journaille toe. Na een fraaie presentatie over de wereldberoemde Ajax-filosofie en de nieuw ingeslagen weg met het technisch hart, volgden de meest uiteenlopende vragen. Vragen gingen onder meer over het wereldkampioenschap voetbal in 2014 in Brazilië tot aan de Europa League-finale die op 15 mei in de Amsterdam ArenA (en op de verjaardag van De Boer) wordt gespeeld. ,,Of wij die finale dan thuisspelen?’’, wilde een Braziliaanse journalist weten van de Ajax-coach. ,,Wij gaan ons best doen, maar we moeten wel realistisch blijven. We spelen in de aankomende ronde tegen Steaua Boekarest en zij hebben een erg sterk team. Als we doorgaan kunnen we Chelsea FC, mits zij winnen van Sparta Praag, loten. Maar we hebben in de Champions League laten zien dat we kunnen winnen als we zelfverzekerd genoeg zijn. Het is een droom om de finale in de ArenA te spelen.’’

Ajax.nl, Ajax TV plus de officiële Twitter en Facebook van Ajax volgen Ajax op de voet tijdens het trainingskamp in Brazilië. Houd Ajax Media in de gaten en mis niets!

Tekst: Ajax.nl/Nadia Marhoum
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajax-coach overhandigde het speciale wedstrijdshirt voor het duel met Vasco da Gama aan Mongeral AEGON-CEO Helder Molina. De Ajax-coach overhandigde het speciale wedstrijdshirt voor het duel met Vasco da Gama aan Mongeral AEGON-CEO Helder Molina.