Menu

Monsterzege A1

Het hoogste jeugdelftal van Ajax heeft zaterdagmiddag een enorme zege geboekt op FC Twente. Op de eigen Toekomst werden de Tukkers met 10-1 verslagen. Het was eenrichtingsverkeer op het hoofdveld.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en bood Twente nauwelijks ruimte om te voetballen. Al na drie minuten stond de ploeg van Danny Blind met 1-0 door een fraaie actie van Hedwiges Maduro. Dezelfde Maduro benutte in de zesde minuut een penalty en zo werd het 2-0. Binnen een half uur maakte aanvoerder Thomas Vermaelen het derde doelpunt van de middag en was de wedstrijd gelopen. Etienne Esajas en Sergio Cameron zorgden voor rust nog de 4- en 5-0.

De tweede helft gaf vrijwel hetzelfde spelbeeld. Ajax was heer en meester. De A1 viel aan en Twente probeerde de schade beperkt te houden. Dat lukte echter niet. Robin Muller van Moppes schoot de 6-0 binnen na een aanval uit het boekje. In de 72ste minuut strafte invaller Fred Benson Erchia een knullige actie van de Twentse keeper af en maakte er 7-0 van. Toch deed Twente nog iets terug en verdween de nul van de gasten van het scorebord. Maar door een eigen doelpunt van de Tukkers stond het vlak daarna alweer 8-1. Het hield niet op. Ferdi Elmas zorgde voor de 9-1. En de tiende treffer kwam op naam van Etienne Esajas. Danny Blind was na afloop van de wedstrijd dan ook zeer tevreden. ,,In de eerste helft hebben we fantastisch gespeeld. De jongens waren agressief en konden ook de rust bewaren bij balbezit. Ze zijn verzorgd blijven voetballen. De tweede helft was wat rommeliger. Dat kwam ook doordat ik ging wisselen. Ik heb de jongens na de wedstrijd een ongelofelijk groot compliment gemaakt."

Gunstig voor Ajax was dat Vitesse verloor van de nummer twee op de ranglijst, Heerenveen. Daarmee is de achterstand op de koploper geslonken tot vijf punten.

De stand:
Vitesse 18-40
Sc Heerenveen 17-35
Ajax 18-35
Willem II 19-33
AZ 18-32
PSV 17-30
Utrecht 18-26
Feyenoord 18-22
NEC 16-19
ADO Den Haag 17-19
Sparta 18-18
Fortuna Sittard 17-16
FC Twente 17-15
De Graafschap 17-12