Menu
Monsterzege Zaterdag 2

Monsterzege Zaterdag 2

De Zaterdag 2 heeft afgelopen weekend een grote uitslag neergezet in de uitwedstrijd tegen ZOB 2. Het werd maar liefst 1-6 voor de Amsterdammers.

De thuisclub had als strijdplan een muur op eigen helft opgetrokken tegen de bezoekers.
Deze tactiek moest echter al na tien minuten vaarwel worden gezegd nadat Jack van Moerkerk voor de 0-1 zorgde. Vijf minuten later was het al bijna 0-2, maar de keeper van de thuisclub kon redding brengen bij inzetten van De Sa en Van Huffel.

Na een half uur was het wel raak. Mark Kaandorp kon ongehinderd opstomen naar het strafschopgebied en doeltreffend uithalen. Ajax had niets te duchten van ZOB en kwam zelfs bijna op 0-3 toen een kopbal van Peter Post uit een corner rakelings naast ging. Het was uitstel van executie, want nadat Daan van Huffel eerder al een kans miste was het vlak voor rust Dennis van der Welle die voor de 0-3 zorgde.

Na de pauze was hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Ajax viel aan en ZOB verdedigde. Doordat het allemaal wat te gemakkelijk ging, sloop er wel wat nonchalance in de ploeg en werden domme gele kaarten gepakt. In de 64e minuut werd het wel 0-4 nadat een speler van ZOB een voorzet van de zijkant in eigen doel werkte. Ajax had z’n draai weer gevonden en Dennis van der Welle bracht even later de 0-5 op het scorebord. De spits werd daarna gewisseld voor Arafat Heuvel.

Na de tweede gele kaart van Jordy Roedoe was achterhoede even de organisatie kwijt en ZOB profiteerde daarvan met een fraai afstandsschot (1-5). Ondanks de numerieke minderheid kwam de overwinning niet in gevaar en maakte Heuvel in blessuretijd zelfs nog 1-6.

Fotografie: Rob van Vliet