Menu
Mooi begin van Ajax StreetWise

Mooi begin van Ajax StreetWise

Christian Eriksen en Florian Jozefzoon hebben vrijdagmiddag de eerste Ajax-schoolweek van het Ajax StreetWise-project afgesloten. Beide Ajacieden waren aanwezig op basisschool De Tamboerijn in Amsterdam Zuidoost. Op deze school is er een week lang les gegeven met Ajax-lesmateriaal. Ajax heeft daarmee het officiële startsein voor het Ajax StreetWise-project gegeven.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en samen te laten voetballen.

Met Ajax StreetWise gaat Ajax op zeven basisscholen in de verschillende Amsterdamse stadsdelen lesgeven. De Ajax-lessen duren telkens een week per school. Naast de lessen met speciaal Ajax-lesmateriaal worden er ook twee voetbalclinics op straat georganiseerd. Bij deze clinics zal de gehele Ajax-selectie aanwezig zijn. Ook zullen Ajax-scouts de straatvoetbaltalentjes (10 -12 jaar) scherp in de gaten houden en per stadsdeel de beste spelers selecteren. Wanneer deze clinics zijn en op welke plek in Amsterdam ze worden gehouden, blijft voorlopig nog even geheim.

Christian Eriksen en Florian Jozefzoon zorgden voor een geweldige afsluiting van Ajax Streetwise op basisschool De Tamboerijn. Christian Eriksen en Florian Jozefzoon zorgden voor een geweldige afsluiting van Ajax Streetwise op basisschool De Tamboerijn.

Vrijdagmiddag was de afsluiting van de eerste StreetWise-week op basisschool De Tamboerijn. Zo leerden de kinderen deze week rekenen door middel van rugnummers en het aantal doelpunten dat Ajax heeft gemaakt. Daarnaast leerden ze in de aardrijkskundeles de landen en steden kennen waar de buitenlandse Ajax-spelers vandaan komen. Ook kwamen uiteraard de stadions aan bod waar Ajax Europees heeft gespeeld.

De schoolweek werd afgesloten met een diploma-uitreiking door de Ajax-spelers. Eriksen en Jozefzoon gaven alle kinderen het unieke Ajax StreetWise-diploma. Alle diploma’s zijn persoonlijk door Frank de Boer ondertekend. Daarna was het tijd om handtekeningen van Eriksen en Jozefzoon te scoren en met hen op de foto te gaan. Volgende week zal Ajax de hele week op basisschool De Nautilus aanwezig zijn.

Volg alles over het Ajax StreetWise-project via de speciale Hyves-pagina van Ajax Streetwise. Op Hyves zal ook gecommuniceerd gaan worden waar en wanneer de Ajax-spelers en scouts aanwezig zijn om samen met de kinderen uit Amsterdam te gaan voetballen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Volg alles over Ajax Streetwise via de speciale Hyves-pagina!

Alle leerlingen kregen het speciale diploma uit handen van de Ajacieden. Alle leerlingen kregen het speciale diploma uit handen van de Ajacieden.
Uiteraard was er ook tijd voor een foto! Uiteraard was er ook tijd voor een foto!