Menu
Mooi cadeau voor Cruijff en Amsterdam

Mooi cadeau voor Cruijff en Amsterdam

In de buurt van de Amsterdam ArenA werd woensdagmiddag een Cruyff Court geopend door de Ajax-hoofdsponsor AEGON. Nadat Christian Eriksen eerder dit seizoen voor een veldje zorgde in zijn geboorteplaats Middelfart, waren dit keer twee andere Denen gevraagd om naar de Joubertstraat in Amsterdam te komen.

De Johan Cruyff Foundation werd in 1997 opgericht door Johan Cruijff. De missie van deze Foundation is om kinderen, met of zonder handicap, te stimuleren om te bewegen en te gaan sporten.

AEGON wilde hier een bijdrage aanleveren door een Cruyff Court te openen in Amsterdam. Het fraaie veldje is een cadeau voor de hoofdstad en Cruijff. Jan Driessen (directeur communicatie AEGON): ,,AEGON is sponsor van heel Ajax. Als een van de grootste Ajacieden ooit dan 65 jaar wordt wil je iets bijzonders doen. Aangezien wij ons met Ajax al enkele jaren inzetten met Ajax StreetWise om jeugd aan het sporten te krijgen en onze relatie met de Cruyff Foundation, is een Cruyff Court een mooi en logisch cadeau aan Johan en aan de stad Amsterdam.”

Het Cruyff Court aan de Amsterdamse Joubertstraat is alweer Cruyff Court nummer 145. De veldjes liggen inmiddels verspreid over de hele wereld. Van Denemarken tot Curacao en van Amsterdam tot aan Maastricht.

Christian Poulsen en Nicolai Boilesen waren namens de Ajax-selectie aanwezig bij de opening van het nieuwste Cruyff Court. De stofzuiger van het Ajax-middenveld en de herstellende linksback deelden handtekeningen uit en gingen op de foto met de kleine Ajax-fans. Wie weet zien we bij de opening van een volgend Cruyff Court wel weer een Deense Ajacied terug.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Nicolai Boilesen en Christian Poulsen verzorgden de opening van het nieuwe Cruyff Court. Nicolai Boilesen en Christian Poulsen verzorgden de opening van het nieuwe Cruyff Court.
Het nieuwste Cruyff Court aan de Joubertstraat in Amsterdam. Het nieuwste Cruyff Court aan de Joubertstraat in Amsterdam.
Nicolai Boilesen en Christian Poulsen namen alle tijd voor handtekeningen. Nicolai Boilesen en Christian Poulsen namen alle tijd voor handtekeningen.
Uiteraard werd er ook gevoetbald. Uiteraard werd er ook gevoetbald.
Christian Poulsen en Nicolai Boilesen gaven de opening van het Cruyff Court een Deens tintje. Christian Poulsen en Nicolai Boilesen gaven de opening van het Cruyff Court een Deens tintje.
Volop actie op het gloednieuwe Cruyff Court. Volop actie op het gloednieuwe Cruyff Court.