Menu
'Mooi dit met Ajax te doen'

'Mooi dit met Ajax te doen'

Het Ajax Fanweekend is afgesloten door de Ajax Vrouwen. Zaterdag na de wedstrijd tegen Standard Luik (1-1) reisde een groot deel van de selectie naar Center Parcs De Eemhof om daar het meerdaagse evenement zondagmiddag af te sluiten. De Ajax Vrouwen assisteerden bij de clinics.

Het was een prima weekend voor de fans. Een ideale gelegenheid om hun helden te ontmoeten zonder de hectiek van tienduizenden supporters zoals bijvoorbeeld bij de jaarlijkse Open Dag. ,,Zo'n weekend is ideaal voor families om hun idolen te kunnen aanraken, met ze op de foto te gaan of hun handtekening te vragen. En dat in de beschermde omgeving van een vakantiepark", weet Frank Spooren van Center Parcs. Toen de keten nog sponsor was van de Eredivisie stonden zulke weekendjes regelmatig op de kalender. Dit Ajax Fanweekend was het eerste sinds Center Parcs - zo'n vijf jaar terug - stopte als Eredivisiesponsor. ,,Dit blijf een leuk concept. Voor ons is het een goede manier om mensen kennis te laten maken met Center Parcs. Bovendien is het mooi om dit met de regerend landskampioen te doen. Met alle respect; sommige clubs zijn te klein om zoiets te organiseren. Het moet echt wel een traditionele Nederlandse topclub zijn, anders is het niet te doen."

Het werd een geslaagd weekend. Natuurlijk waren de weersomstandigheden ideaal, want er is niets mooier dan op de clinics te houden met een prachtig zonnetje boven het gras. Maar ook het enthousiasme van de kinderen en hun ouders was prachtig om te zien. Ze wilden niets missen, deden overal aan mee. Ook bij de Ajax Vrouwen stonden vele fans in de rij om handtekeningen te scoren van onder andere Mandy Versteegt (foto boven). Het doel om de kinderen blij te maken is geslaagd.

Wij blikken in een aantal foto's voor de laatste keer terug op dit unieke fanevenement, dat georganiseerd werd door Ajax, de Supporters Vereniging Ajax en Ajax Camps & Clinics.

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees en Ajax.nl (bovenste en onderste)

Gejuich barst los als Ajax op voorsprong komt tegen sc Heerenveen. Gejuich barst los als Ajax op voorsprong komt tegen sc Heerenveen.
De euforie bleef niet. Het zag er slecht uit voor Ajax en sommige fans sloten hun ogen ervoor. De euforie bleef niet. Het zag er slecht uit voor Ajax en sommige fans sloten hun ogen ervoor.
Bij de speurtocht werd ook wel behendigheid gevraagd. Bij de speurtocht werd ook wel behendigheid gevraagd.
Lastige Ajax-vragen. Door wie kwam die deuk toch in de schaal van 2010-2011? Lastige Ajax-vragen. Door wie kwam die deuk toch in de schaal van 2010-2011?
Jasper Cillessen kijkt zichtbaar uit naar de ontmoeting met de voetballertjes. Jasper Cillessen kijkt zichtbaar uit naar de ontmoeting met de voetballertjes.
Siem de Jong laat zich dollen! Siem de Jong laat zich dollen!
De handtekening van Frank de Boer is voor het kind; de foto voor moeder! De handtekening van Frank de Boer is voor het kind; de foto voor moeder!
De kinderen genoten van de manier van benaderen van Tobias Sana. De kinderen genoten van de manier van benaderen van Tobias Sana.
Chantal de Ridder en Desiree van Lunteren bespreken de tactiek met een Oranje-speler. Chantal de Ridder en Desiree van Lunteren bespreken de tactiek met een Oranje-speler.