Menu
'Mooie herinneringen aan gouden periode'

'Mooie herinneringen aan gouden periode'

Een groep oud-Ajacieden bekeek Ajax - De Graafschap vanuit de skybox van De Bank. In de rust werd het pluche verruild voor het gras. Op het veld poseerden de oud-spelers met de prijzen die zijn veroverd met ABN AMRO op het shirt.

Oud-Ajacied Danny Blind toonde het publiek in de ArenA de Wereldbeker. De Zeeuw had in 1995 een belangrijk aandeel in de overwinning op Gremio, die de Amsterdammers hun tweede Wereld Beker opleverde. Oud-Ajacied Danny Blind toonde het publiek in de ArenA de Wereldbeker. De Zeeuw had in 1995 een belangrijk aandeel in de overwinning op Gremio, die de Amsterdammers hun tweede Wereld Beker opleverde.

Danny Blind droeg als aanvoerder een aardig steentje bij aan de grootste successen die Ajax in de jaren negentig boekte. De voormalige captain leek zondag terug van nooit weggeweest in de ArenA. Ajax blijft een bijzondere plek houden in het hart van de Zeeuw. ,,Het is altijd mooi om hier weer terug te zijn’’, vertelt Blind in de skybox van De Bank. De verrichtingen op het veld worden ondertussen geen moment uit het oog verloren.

Winston Bogarde betrad het veld met de Supercup. Winston Bogarde betrad het veld met de Supercup.

,,Deze dag roept bovendien mooie herinneringen op. Herinneringen aan een gouden periode. Vandaag gaat het om ABN AMRO, de sponsor die geen onbelangrijke rol voor Ajax heeft gespeeld. Alleen al daarom was ik graag bereid om mee te werken.’’

Winston Bogarde was een andere opvallende oud-Ajacied die even terug was in een vertrouwde omgeving. De stoere verdediger speelde zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdamse club in juni 1997. In totaal speelde Bogarde 91 officiële duels in het Ajax-shirt. Op een enkele uitzondering na (bijvoorbeeld in de finale om de Wereld Beker in 1995) voetbalde de verdediger alle duels met ABN AMRO op de borst. Niet ver van Bogarde zagen onder meer ook Frank de Boer, Michel Kreek en Stanley Menzo Ajax aan het werk. Bij alle opgetrommelde oud-Ajacieden heeft de sponsor een speciaal plekje veroverd.

Ook John van den Brom en Stanley Menzo veroverden, met ABN AMRO op het shirt, de nodige prijzen als Ajacied. Ook John van den Brom en Stanley Menzo veroverden, met ABN AMRO op het shirt, de nodige prijzen als Ajacied.

,,Wanneer ik, tot vandaag, voor het laatst in de ArenA ben geweest?’’, herhaalt Bogarde de vraag. De voormalige linksback neemt een korte denkpauze. ,,Het moet een jaar geleden zijn geweest.’’ Ruim tien jaar na zijn laatste wedstrijd op het ArenA-gras keerde Bogarde in de rust van Ajax - De Graafschap weer even terug op de ArenA-sprieten. Om precies te zijn op de loper die was uitgerold over het voetbalveld. ,,Op het veld had ik weer even het vertrouwde gevoel van vroeger’’, vertelt Bogarde terwijl de tweede helft in volle gang is. ,,Al was het ook wel weer een beetje vreemd om daar weer te staan. Vooral omdat je geen wedstrijd hoeft te spelen.’’

Oud-doelman Fred Grim en Bryan Roy droegen meerdere schalen mee over de groene loper die over het veld was uitgerold. Oud-doelman Fred Grim en Bryan Roy droegen meerdere schalen mee over de groene loper die over het veld was uitgerold.

Waarna Bogarde zijn verhaal afsluit met warme woorden voor de terugtredende hoofdsponsor. ABN AMRO gaat tenminste drie jaar verder als ‘gewone’ sponsor. ,,De spelers en overige mensen binnen de club zijn de afgelopen achttien jaar belangrijk geweest voor de sponsor. Uiteindelijk is de sponsor dezelfde periode ook heel belangrijk geweest voor de club. Zo’n bijzondere band moet je altijd goed onderhouden.’’

Bekijk binnenkort op Ajax TV naar het verslag van dit bijzondere evenement van ABN AMRO.
Klik hier om alvast naar de website van Ajax TV te gaan >>

De groene loper leidde richting middenstip. In het hart van de ArenA stond een speciale 'ABN AMRO-bank' opgesteld waarop alle spelers en de prijzen werden vereeuwigd. De groene loper leidde richting middenstip. In het hart van de ArenA stond een speciale 'ABN AMRO-bank' opgesteld waarop alle spelers en de prijzen werden vereeuwigd.
Danny Blind was zondag een van de vele oud-spelers uit een 'gouden periode' die kort terugkeerden in de ArenA. Danny Blind was zondag een van de vele oud-spelers uit een 'gouden periode' die kort terugkeerden in de ArenA.