Menu
Mooie loting Ajax in UEFA Cup

Mooie loting Ajax in UEFA Cup

Ajax speelt in de groepsfase van de UEFA Cup tegen Hamburger SV, Slavia Praag, Aston Villa en MSK Zilina. Dat heeft de loting in Nyon vanmiddag uitgewezen. Aston Villa is 23 oktober de eerste tegenstander.

Ajax begint de poulefase van de UEFA Cup op 23 oktober met een uitwedstrijd tegen Aston Villa. Daarna staat op 6 november in de ArenA de thuiswedstrijd tegen Zilina op het programma. Op 27 november reist Ajax af naar Hamburg voor het duel met HSV en de poulefase wordt 18 december afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Slavia Praag.

HSV heeft met Nigel de Jong een oud-Ajacied in de gelederen. De ploeg van trainer Martin Jol is koploper in de Bundesliga. Hamburger SV en Ajax troffen elkaar in totaal zes keer waarvan vier keer vriendschappelijk. De enige twee officiële duels vonden plaats in seizoen 1987-1988: een dubbele confrontatie in de tweede ronde van de Europa Cup II. Met onder andere Danny Blind (vandaag in Nyon aanwezig bij de loting), Rob Witschge en Dennis Bergkamp won Ajax de eerste wedstrijd in Hamburg met 1-0. In de return was de ploeg van toenmalig hoofdcoach Johan Cruijff met 2-0 te sterk voor de Duitsers.

Slavia Praag is natuurlijk geen onbekende tegenstander voor Ajax. Afgelopen seizoen waren de Tsjechen in de voorronde, over twee wedstrijden gespeeld, van de Champions League te sterk voor de Amsterdammers. Het zijn ook de enige duels die de Ajacieden in de historie hebben gespeeld tegen de club uit Tsjechië. Op 15 augustus 2007 ging de in de ArenA gespeelde heenwedstrijd met 0-1 verloren. Twee weken later liepen de Amsterdammers in het Stadion Evžena Rošického ook al tegen een nederlaag (2-1) aan.

Ajax speelde in de historie twee keer eerder tegen Aston Villa. Beide keren betrof het een vriendschappelijk duel. De clubs uit Amsterdam en Birmingham troffen elkaar het laatst op 23 juli 1999. Die wedstrijd werd gespeeld in East Rutherford, USA. Ajax verloor het duel om de Gotham Cup uiteindelijk na strafschoppen. De eerste ontmoeting tussen beide clubs vond plaats op 3 augustus 1966. Het Ajax van trainer Rinus Michels won voor eigen publiek met 2-0. Aston Villa staat momenteel op de vijfde plaats in de Premier League.

MSK Zilina lijkt de grote onbekende in poule F. De Slowaken speelden nooit eerder tegen Ajax.

LET OP: Data, tijden en wedstrijden zijn onder voorbehoud! Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws over de wedstrijden en de kaartverkoop.