Menu
Mooie middag winnares StreetWise

Mooie middag winnares StreetWise

Esmanur Bilici moest er even op wachten, maar donderdagmiddag was het toch zo ver. Het twaalfjarige meisje mocht als winnares van StreetWise meetrainen met de Ajax Vrouwen. Ze liet daar zien dat ze een aardig balletje kan trappen.

Verlegen, bijna schuchter kwam Esmanur om half vier bij de poort van de Toekomst aan. Ze werd opgewacht door een heel team mensen, van Ajax TV tot de ambassadeur van StreetWise Heini Otto. Otto nam het meisje direct onder zijn hoede en begeleidde haar naar boven, waar ze een paar fraaie adidas voetbalschoenen kreeg overhandigd. Want als je dan bij Ajax meetraint, moet dat natuurlijk wel op het beste schoeisel gebeuren. Voor Esmanur was het de eerste keer dat ze nieuwe voetbalschoenen kreeg. ,,Ik kreeg meestal de schoenen van mijn broer", aldus de voetbalster die geen lid is van een vereniging. Met het noemen van haar drie jaar oudere broer is ook direct degene genoemd die haar enthousiast kreeg voor het spelletje. ,,Hij vroeg of ik wilde leren voetballen. Ik was denk ik een jaar of vijf, zes. In de achtertuin gingen we passen en trucjes leren."

Esmanur Bilici mag met de Ajax Vrouwen op de foto. Esmanur Bilici mag met de Ajax Vrouwen op de foto.

Broerlief bleek een goede leermeester, of Esmanur een uitstekende leerling want als scholiere van groep 8 werd ze vorig jaar topscorer van het straatvoetbalkampioenschap van Amsterdam én won ze Ajax StreetWise. Nu op de middelbare school is ze ook elke dag aan het voetballen. ,,De jongens van mijn klas dachten dat het nep was dat ik bij Ajax mocht trainen en dat ik goed kon voetballen. Maar toen ik meedeed, stonden ze met open mond te kijken en zeiden ze 'wauw'."

Dat ze een aardig balletje kan trappen, liet ze ook aan de Ajax Vrouwen zien. Ze zal vrijdag op school haar teamleider direct opzoeken en hem vertellen wat ze allemaal heeft beleefd. ,,Dan zal ik zeker vertellen hoe moeilijk het was", is ze openhartig over de warming-up en de rondo's.

Aan het einde van de training, kreeg ze uit handen van Daphne Koster een fraai trainingspak als aandenken uitgereikt. Onder groot applaus van de overige speelsters nam Esmanur het cadeau in ontvangst. Ze heeft genoeg te vertellen vrijdag op school.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON.

Houd Ajax TV in de gaten voor een exclusieve reportage over de Ajax-training van StreetWise-winnares.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Esmanur Bilici luistert, naast Daphne Koster, geconcentreerd naar de trainer. Esmanur Bilici luistert, naast Daphne Koster, geconcentreerd naar de trainer.
In de ronde laat Esmanur zich van haar beste kant zien. In de ronde laat Esmanur zich van haar beste kant zien.