Menu
Mooie titel voor Ajax A2

Mooie titel voor Ajax A2

Ajax A2 is op de laatste speeldag kampioen geworden van de Eerste Divisie. Het team van trainer Gery Vink versloeg FC Zwolle met 1-2 en omdat concurrent Volendam verloor van AFC is Ajax kampioen.

In Zwolle kwam de thuisploeg twee minuten voor rust op voorsprong, maar Attila Yildirim zorgde na een uur spelen voor vreugde in het Amsterdamse team door Ajax op gelijke hoogte te zetten, 1-1. Tim Receveur scoorde net voor tijd de 1-2 en in blessuretijd werd nog een Ajax-doelpunt van Yannick Wildschut afgekeurd. Vervolgens was het wachten op de uitslag van AFC - Volendam; die wedstrijd was tien minuten later begonnen. Maar toen was het verlossende woord daar: Ajax A2 was kampioen!

Trainer Gery Vink was uiteraard een gelukkig man. ,,Het was een super mooie wedstrijd. In de eerste helft was het spannend. We speelden afwachtend, maar creëerden te weinig. De tweede helft was uitstekend van onze kant. Toen bleek dat we met 1-2 hadden gewonnen en dat AFC met 1-0 van Volendam had gewonnen volgde de ontlading."
In deze klasse wordt geen kampioensschaal uitgereikt. Vink: ,,Floris Thoolen was namens Ajax aanwezig om de felicitaties aan de jongens over te brengen. Volendam promoveert alsnog, omdat wij al met een A-team in de Eredivisie spelen. Wij zijn wel de terechte kampioen. Dit elftal heeft veel eerstejaars A-junioren en dat is zwaar in een tweedejaars competitie. Je wint dan niet zo makkelijk. Daarbij hebben we ook te maken gehad met teleurgestelde spelers die terugkomen van de A1. Toch is dit team een prachtig collectief, dat een goed niveau heeft gehaald."

Na afloop waren er bloemen voor de aanvoerder. Na afloop waren er bloemen voor de aanvoerder.
Trainer Gery Vink wordt de lucht in gegooid door zijn pupillen. Trainer Gery Vink wordt de lucht in gegooid door zijn pupillen.

Foto's: H. Brinkman