Menu
Mooie training voor de fans

Mooie training voor de fans

Het zou mooi zijn als een goede training garantie biedt voor een uitstekende wedstrijd. Want dan hoeft Ajax zich geen zorgen te maken voor zondag als de ploeg tegen PEC Zwolle speelt. Met fraaie goals en geoliede aanvallen kreeg het publiek vrijdag veel moois voorgeschoteld op de open training.

Het begin van de openbare vrijdagtraining werd verstoord door een jongeman die het veld inliep en iets aan Frank de Boer overhandigde. De trainer begeleidde de jongen vervolgens zelf van het veld en liet bij de persconferentie weten dat hem een scoutingslijst werd overhandigd. Ajax keurt het af dat mensen zo het veld oplopen. Te meer er na afloop van een open training tijd en ruimte is om foto's en/of handtekeningen aan trainers en spelers te vragen. Ajax heeft inmiddels actie ondernomen. De gegevens van de verstoorder zijn genoteerd en inclusief de details van het voorval naar de KNVB verstuurd, met het voorstel tot een stadionverbod. Het is aan de KNVB zich over de duur van het verbod uit te spreken.

Toen de training werd hervat zagen de toegestroomde fans onder anderen Siem de Jong een prachtige no look-goal maken. Jasper Cillessen was zijn verdediging nog aan het waarschuwen toen de aanvoerder volkomen onverwachts het gaatje links van de keeper vond. En de soepele aanval, opgezet en afgerond door Ryan Babel was ook een lust voor het oog. Als toetje konden ze genieten van een aantal perfect genomen vrije trappen van Siem de Jong en Christian Eriksen.

Christian Eriksen bemoeit zich met de indeling. Christian Eriksen bemoeit zich met de indeling.

Niet alleen het jeugdige publiek genoot, ook voor de ouderen waren sommige oefeningen buitengewoon interessant. Nadat de partijtjes van acht tegen acht waren afgerond, ging een groot aantal spelers op een ander veld nog even door. Andere Ajacieden richtten zich op nieuwe oefeningen. Zoals bijvoorbeeld Siem de Jong, Lasse Schöne, Viktor Fischer en Eyong Enoh. Zij stonden in een afgebakende vierkante meter en werden aangespeeld door Frank de Boer. Daarbij riep hij een kleur die correspondeerde met een klein doeltje dat op gelijke afstand stond van de speler. Aannemen en scoren, snel denken en snel handelen; daar ging het om. De pennen langs de lijn krasten; dit moest onthouden worden. Dus als jonge voetballers in de provincie komende week deze speciale oefeningen moeten doen, dan weten ze waar die vandaan komen: bij de landskampioen.

De landskampioen voor wie na de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City zondag PEC Zwolle op het programma staat. Drie Ajacieden, die op het trainingsveld stonden, hebben een verleden in de hanzestad: Derk Boerrigter, Niklas Moisander en trainer Hennie Spijkerman droegen eens de kleuren van de promovendus. Voor hen een bijzonder weerzien, maar voor alle Ajacieden een wedstrijd waarin drie punten gepakt moeten worden.

Heb jij je kijkcode al aangeschaft voor de wedstrijd?

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Koop je kijkcode voor PEC Zwolle - Ajax

De focus gaat van Manchester naar Zwolle. De focus gaat van Manchester naar Zwolle.
De warming-up wordt ontspannen uitgevoerd. De warming-up wordt ontspannen uitgevoerd.
De fans kregen een mooie training voorgeschoteld. De fans kregen een mooie training voorgeschoteld.
Derk Boerrigter keert zondag even terug bij zijn oude club. Derk Boerrigter keert zondag even terug bij zijn oude club.

De trainer passt in, schreeuwt een kleur en de speler mikt de bal in het doeltje. De trainer passt in, schreeuwt een kleur en de speler mikt de bal in het doeltje.
Siem de Jong is geconcentreerd bij de laatste oefening. Siem de Jong is geconcentreerd bij de laatste oefening.