Menu
Mooie uitzege voor Jong Ajax

Mooie uitzege voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft na een tegenvallende reeks wedstrijden een uitstekend resultaat geboekt in de uitwedstrijd bij Jong Vitesse. Na een 1-3 ruststand won de ploeg van trainer Aron Winter met maar liefst 1-5.

Na een week waarin Jong Ajax vijf punten liet liggen in de thuisduels tegen Jong Groningen en Jong PSV was de ploeg hard toe aan een overwinning. Toch moest in Ressen eerst een teleurstelling worden geslikt. Michael Krohn-Dehli bleek na de warming-up weer last te hebben van zijn donderdag opgelopen blessure en kon niet spelen. Zijn plaats werd ingenomen door de Zuid-Afrikaan Stanton Lewis.

Lewis en zijn ploeggenoten begonnen goed aan het duel. Trainer Aron Winter had de afgelopen week hard gewerkt aan de tekortkomingen die na de niet gewonnen wedstrijden aan het licht waren gekomen. ,,Dan is het fijn als je progressie ziet," aldus de jonge oefenmeester. Ondanks het goede begin kwam Ajax op achterstand. Jan Vertonghen zag de scheidsrechter naar de stip wijzen nadat hij een poging deed de bal weg te werken en daarbij een speler van Vitesse meenam. Voormalig Ajacied Fred Benson schoot onberispelijk raak, 1-0.

Jong Ajax liet zich niet van de wijs brengen, bleef goed voetballen en na vier minuten was de stand gelijk. Vanuit 'het niets' schoot Jeffrey Sarpong net buiten de zestien meter raak. ,,Ook daarna gingen we de combinaties goed aan en schakelden we prima om. Dat was vanavond ons sterke punt", had Winter geconstateerd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Ajax met een 1-3 voorsprong de rust in ging. Edgar Manucharyan en Rydell Poepon zorgden voor die tussenstand.

Als Vitesse al het idee had in de tweede helft nog terug in de wedstrijd te kunnen komen, dan kwam daar al na vier minuten een einde aan. Vurnon Anita ging in het strafschopgebied onderuit en Edgar Manucharyan benutte de toegekende strafschop. Javier Martina gooide de wedstrijd in de 64ste minuut helemaal op slot door de 1-5 te maken. ,,Bij zo'n geweldige uitslag mag je misschien niet de mindere dingen opnoemen, maar dat doe ik toch", sprak Winter na afloop. ,,De laatste twintig minuten vervielen we namelijk weer in onze oude fouten. We dachten er te makkelijk over en gingen te veel voor eigen succes. Daardoor gaven we nog wel wat kansjes weg, maar over het algemeen stond het bij ons prima. Niet alleen in balbezit maar ook bij balverlies. Zo'n 1-5 overwinning is wel lekker voor het zelfvertrouwen van de ploeg. Zeker na zo'n rare week waarin we te veel punten lieten liggen," besloot de trainer van Jong Ajax.

De stand ziet er na de zevende speelronde als volgt uit:

sc Heerenveen 7-18
PSV 7-12
FC Twente 7-12
Ajax 7-11
RKC Waalwijk 7-11
FC Utrecht 7-11
FC Groningen 7-11
AZ 7-10
Feyenoord 7-10
Sparta R'dam 7-10
NEC 7- 9
Vitesse 7- 8
Willem II 7- 5
Heracles Alm. 7- 0