Menu
Mooie winst Ajax A1 op FC Twente

Mooie winst Ajax A1 op FC Twente

Ajax A1 heeft de competitiewedstrijd tegen FC Twente A1 na een 1-0 ruststand met 3-1 gewonnen.

Het was een ware topper op sportcomplex de Toekomst tussen Ajax, dat de minste verliespunten in de competitie heeft, en FC Twente dat op een derde plaats staat. De Amsterdammers kwamen goed uit de startblokken en na een klein kwartier namen ze dankzij een benutte strafschop door Ouasim Bouy een 1-0 voorsprong. ,,Twente had niets in te brengen. We kwamen op 1-0 en dan hadden we 2-0 en 3-0 moeten maken. Je moet jezelf belonen", was trainer Fred Grim van mening. ,,We waren slordig in de afwerking en de eindpass was niet nauwkeurig genoeg."

Jody Lukoki (hier op archiefbeeld) maakte de assist bij de 2-1. Jody Lukoki (hier op archiefbeeld) maakte de assist bij de 2-1.

In de tweede helft kwam FC Twente agressiever uit de kleedkamer dan Ajax. ,,Dat was een goede les", sprak de oefenmeester. ,,We moeten de tweede helft hetzelfde benaderen als het begin van de wedstrijd." Dat gebeurde niet. En uit een prachtig genomen vrije trap kwam Twente in de 71ste minuut op gelijke hoogte. ,,Dan hoop je op een reactie. Dat zou meer kunnen. Er nam wel een aantal jongens het voortouw in de beleving", zag Grim. Er ontspon zich een leuke wedstrijd die een heel spannende slotfase kende. Jody Lukoki zette acht minuten voor tijd prima voor en Terell Ondaan schoot schitterend binnen. Ajax stond weer op voorsprong, 2-1. Lesley de Sa gooide de wedstrijd iets voor tijd definitief in het slot door na een voorzet van Mitchell Dijks de 3-1 aan te tekenen. ,,Dit is een geweldige overwinning", aldus Grim. ,,Nu staan we weer los van Sparta."

Volgende week speelt Ajax A1 de uitwedstrijd bij ADO/Den Haag.

Scoreverloop: 15. Bouy (pen) 1-0, 71. 1-1, 82. Ondaan 2-1, 90. De Sa 3-1

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn, Ruben Ligeon, Stefano Denswill, Nicolai Boilesen, Mitchell Dijks; Joeri de Kamps, Ricardo Kip (Youssef Fennich), Ouasim Bouy (Fabian Sporkslede), Lesley de Sa, Tom Boere (Terell Ondaan), Jody Lukoki

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst