Menu

Mooie winst GBA, nederlaag Haarlem

Haarlem heeft bij Top Oss een 2-0 nederlaag geleden. Daardoor staat het team van interim-trainer Leo van Veen op een 14e plaats in de Gouden Gids Divisie met drie punten uit drie wedstrijden. GBA won thuis met 3-0 van Lommel en staat op een verdienstelijke achtste plaats met een wedstrijd minder gespeeld dan de overige top 10-clubs. Ook de resultaten van de door Ajax verhuurde spelers lees je hier.

Zowel Darl Douglas als Didi Longuet stond in de basis bij Haarlem. De Ajacieden konden geen potten breken in een, vooral van Haarlem-zijde, matige wedstrijd. TOP Oss scoorde tweemaal waardoor Haarlem in het derde duel van de competitie wederom verloor. In de beker speelt de ploeg van Leo van Veen tegen Heracles of AGOVV.

Opstelling Haarlem: Koroglu, Groot, Baas, Willems, Lagendijk; Hooijboer, Longuet, Supusepa; Douglas, Tamerus (80. Ketting), Mulders.

GBA

Voor GBA scoorde huurling Kwame Quansah. De Ghanese Ajacied maakte in de 85e minuut 0-3. Kpaka en Snelders waren de andere goalgetters namens Germinal Beerschot. Alle verhuurde Ajacieden kwamen in actie. Walker slechts zeven minuutjes. De middenvelder kwam in het veld voor Obodai, die overigens na zijn rode kaart in de vorige wedstrijd dus gewoon van de partij was. Aaron Mokoena speelde de volle 90 minuten net als de door GBA overgenomen doelman en oud-Ajacied Bram Verbist.

Opstelling GBA: Verbist, Bodor, Mokoena, Monteyne, Quansah (89. Dhont), Haagdoren, Huysmans, Obodai (83. Walker), Snelders (74. Svetlicic), Cooreman, Kpaka.

Ruud Kras

En de andere Ajacieden. Hoe deden zij het? De beste prestatie leverde Ruud Kras bij FC Zwolle. De komende tegenstander van Ajax won met 1-0 van Vitesse dankzij de familie Roelofsen die het de Arnhemse defensie zeer lastig maakte. Kras speelde de hele wedstrijd in het team van voormalige Ajacied Peter Boeve.

Pascal Heije

RBC Roosendaal deed eigenlijk niet voor FC Zwolle onder. De ploeg van Mitchell Piqué en Pascal Heije degradeerde Heerenveen tot een tweederangsploeg door met 3-0 verwoestend uit te halen. Piqué deed niet mee, Heije speelde de hele wedstrijd. Nordin Wooter, oud-Ajacied en aan het begin van het seizoen nog meetrainend en als gastspeler bij Ajax 2 - scoorde namens de Roosendaalse vereniging. Ook Melvin Fleur, ex-Ajax, droeg zijn steentje bij aan het succes. De jonge verdediger hield de 'nul'.

Youssouf Hersi

Youssouf Hersi kwam met NEC niet tot scoren in Breda. Omdat NAC eveneens geen doelpunt wist te maken, hielden de Nijmegenaren nog een punt over.

Cedric van der Gun

De kersverse verhuurde Cedric van der Gun mocht nog enkele minuten spelen bij Willem II. De Ajacied kwam niet tot scoren, zoals zijn nieuwe ploeg helemaal niet aan een doelpunt toekwam. Roda JC won derhalve met 1-0.

Richard Knopper

Richard Knopper is met zijn nieuwe club Aris Saloniki gedeeld koploper in de Griekse competitie. Knopper won met 1-0 van Panionios en staat met nog drie andere clubs bovenaan met zes punten uit twee duels.

Foto: Hans Willink