Menu
Mooie woorden Allegri en De Jong

Mooie woorden Allegri en De Jong

AC Milan-trainer Massimiliano Allegri sprak mooie woorden over Ajax tijdens de persconferentie de avond voor het duel tussen de twee clubs. ,,Ajax speelt aanvallend, mooi voetbal. Het wordt een moeilijke wedstrijd.” Ook Nigel de Jong liet zich lovend uit over zijn oude club.

Allegri deed er maandag tijdens de persbijeenkomst alles aan om zijn team dinsdagavond niet als favoriet van start te laten gaan. Hij deelde complimenten uit aan Ajax en benadrukte dat zijn team scherper moet zijn in vergelijking met de wedstrijden tegen PSV. Milan nam het in de kwalificatie voor de UEFA Champions League op tegen de Eindhovenaren en had het vooral op Nederlandse bodem niet makkelijk. In Brabant werd het 1-1, pas tijdens de return in Milaan werd de groepsfase veiliggesteld (3-0 winst). ,,Tegen Ajax moeten we in ieder geval scherper van start gaan dan tegen PSV”, aldus Allegri. ,,We moeten heel attent zijn. We hebben veel wedstrijden gezien van Ajax en daarnaast ook input gehad van Nigel de Jong en Urby Emanuelson. Ajax heeft een jong, sterk team met goede spelers. Viktor Fischer is een talentvolle voetballer, Siem de Jong is iemand die opvalt vanwege zijn ervaring en karakter.”

In seizoen 2010 – 2011 stonden Ajax en Milan ook tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League. Ajax boekte toen in Italië – het was Frank de Boer zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach – een schitterende 0-2-overwinning. Groot verschil is dat AC Milan toen al wel was geplaatst voor de knock-outfase. Allegri: ,,Deze wedstrijd is inderdaad veel belangrijker, dan die wedstrijd uit 2010. Bovendien zijn het twee andere elftallen die dinsdag tegenover elkaar staan, twee nieuwe jaartallen.”

Nigel de Jong: ,,Ajax blijft mijn club." Nigel de Jong: ,,Ajax blijft mijn club."

Ajax steekt dit jaar nog niet in topvorm, maar AC Milan kent ook allesbehalve een superstart. De ploeg staat negende in de Serie A met acht punten uit zes wedstrijden. ,,We hebben al veel blessures in de selectie gehad dit seizoen”, zegt Allegri hierover. ,,Dat is ongelukkig.” Een van de sterren van Milan – Stephan El Shaarawy – is er morgen ook niet bij. Hij liep maandagochtend, vlak voor vertrek naar Amsterdam, een scheurtje in een middenvoetsbeentje op. Allegri gaf zijn opstelling overigens nog niet helemaal prijs. Wel is zeker dat Nigel de Jong, Riccardo Montolivo en Mario Balotelli in de basis starten. Of Emanuelson in actie komt, is nog niet zeker.

Nigel de Jong was ook aanwezig bij de persconferentie. De middenvelder vond het fijn om weer even terug te zijn. ,,Ik bewaar mooie herinneringen aan Ajax”, zei hij. ,,Hier ben ik opgegroeid, Ajax blijft mijn club. Het is ook een club waar met heel veel respect naar wordt gekeken, vooral de jeugdopleiding staat internationaal echt hoog aangeschreven." Over de wedstrijd tegen zijn oude club. ,,Wij hebben meer ervaring dan Ajax, maar zij hebben een jonge, talentvolle ploeg. Het zal niet makkelijk worden. Ik verwacht een gretig Ajax. Ze hebben dit seizoen veel ingeleverd, zagen belangrijke spelers vertrekken. Maar ze hebben dit weekend in ieder geval een goede generale gehad, dus we moeten heel gefocust zijn.”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Veel (Italiaanse) media bij de persconferentie van AC Milan. Veel (Italiaanse) media bij de persconferentie van AC Milan.