Menu
Mooie zege Jong Ajax na spannend duel

Mooie zege Jong Ajax na spannend duel

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Jong ADO Den Haag en de bekernederlaag tegen Jong Omniworld kon Jong Ajax wel een opsteker gebruiken. Die kwam er tegen Jong FC Twente. Jong Ajax won met 0-2.

Jong Ajax trof in Jong FC Twente een op papier gelijkwaardige tegenstander, want beide ploegen hadden na drie competitiewedstrijden vier punten. Ook in het veld bleken de ploegen aan elkaar gewaagd. In de eerste helft kreeg Jong Ajax enkele mogelijkheden om de score te openen, maar daarin slaagde de formatie van trainer Adrie Koster niet. Ook de thuisploeg creƫerde zich een kans en ook die werd niet verzilverd.

In de tweede helft ontwikkelde zich een spannende strijd. ,,Wij kwamen in het begin van de tweede helft goed weg", wist Koster na de wedstrijd. ,,Maar na een uur spelen kwamen we verdiend op voorsprong. Na een schitterende aanval met goede combinatie schoot Robbert Schilder raak. Op dat moment was dat een terechte tussenstand, want wij stonden redelijk goed. Wij wisten dat FC Twente vanaf dat moment alles op alles zou zetten om de achterstand ongedaan te maken. Zij brachten een extra spits, wij reageerden door een extra verdediger in te brengen. Zo hebben we stand gehouden."

Acht minuten later gooide een verdediger van FC Twente de wedstrijd helemaal dicht door een voorzet van Donovan Slijngard achter Cees Paauwe te werken, 0-2. ,,Vandaag hebben we foutjes gemaakt, maar stonden we op zich wel beter dan vorige week dinsdag."