Menu
Mooiste Ajax-momenten uit '10-'11

Mooiste Ajax-momenten uit '10-'11

Terugblikken op het goudomrande Ajax-seizoen 2010-2011 bleek voor heel veel Ajacieden geen probleem. Het seizoen dat Ajax bekroonde met de historische dertigste landstitel maakte veel los bij de fans, heel veel zelfs. Onderstaande herinneringen worden bekroond met een door Frank de Boer gesigneerd exemplaar van het Officiële Ajax Jaarboek 2010-2011.

,,Mijn Ajax-moment was het laatste fluitsignaal van Ajax-Dynamo Kiev. Het was een kippenvel-moment om never nooit te vergeten, mijn broer stond naast me met tranen in z'n ogen.
Ook de binnenkomst in de ArenA was overigens geweldig met een gehele rood witte baan door 't stadion. En uiteraard niet te vergeten de goals van Luis Suarez en Mounir El Hamdaoui, die voor ontlading zorgden... Zelfs in de kampioenswedstrijd tegen Twente heb ik zelfs niet zo hard gejuicht.
Ook de beslissende wedstrijd tegen Dynamo had echt alles: spanning, ontlading, blijdschap, en heel veel trots op ons aller Ajax. Laat op de avond verschenen de spelers nog even voor de fans. Voor deze wedstrijden kom ik naar het stadion. De sfeer was echt geweldig. Ik heb Ajax-Dynamo regelmatig en met kippenvel terug gekeken op YouTube... Ja, ik weet het echt zeker; Ajax-Dynamo Kiev was bij uitstek mijn moment van het seizoen '10-'11, en misschien wel mijn Ajax-moment voor altijd.''


Alex Overkamp, Gouda

De sfeer en alle festiviteiten na de kampioenswedstrijd tegen FC Twente vormden voor velen hét Ajax-moment van 2010-2011. De sfeer en alle festiviteiten na de kampioenswedstrijd tegen FC Twente vormden voor velen hét Ajax-moment van 2010-2011.

,,Na een seizoen als dit is het natuurlijk lastig kiezen. Er waren zoveel momenten die ik me over 50 jaar waarschijnlijk nog herinner. Dieptepunten en hoogtepunten volgden elkaar in hoog tempo op. Mooie wedstrijden, mooie goals en mooie overwinningen werden afgewisseld met dom puntenverlies, rommelingen binnen het bestuur en een liefdesbeet in een topper. Toch is het mooiste moment van dit seizoen voor mij niet een moment dat op het veld plaatsvond. Als Tilburger kan ik niet zomaar naar elke thuiswedstrijd, omdat ik op zondag vaak ook zelf een wedstrijd moet spelen. Ook op 15 mei 2011 moest ik zelf weer aantreden om kwart over twaalf. Direct na de wedstrijd ben ik naar mijn oom gefietst die een beamer had neergezet en hier hebben we met een paar echte Ajacieden de mooie wedstrijd tegen Twente bekeken. Bij de goal van Siem de Jong was de derde ster zeker en een onbeschrijfelijk gevoel van vreugde maakte zich van mij meester. Dit is echter niet het moment waar ik op doelde. Meteen na de wedstrijd pakte ik namelijk met mijn vriendin de trein naar Amsterdam...''

,,Deze treinreis is mijn mooiste Ajax-moment van het afgelopen seizoen. Vanaf Tilburg tot aan Amsterdam was het een groot feest in de trein. Elk station dat we passeerden was rood en wit gekleurd. Overal werd gezongen en gedanst. Er was sprake van een spontane vreugde die je anders alleen maar ervaart na overwinningen van het Nederlands elftal. De trein stroomde steeds voller en zelfs de conducteur stond mee te springen. Toen we uitstapten en in een grote Ajax-stoet naar het Museumplein liepen om de spelers te huldigen, hadden we het mooiste deel van het feest al achter de rug.''


Pim van Gijsel, Tilburg

André Ooijer in actie in het seizoen 2010-2011. De routinier bezorgde Bernhard Lindeman Mogot hét Ajax-moment van dat bijzondere seizoen. André Ooijer in actie in het seizoen 2010-2011. De routinier bezorgde Bernhard Lindeman Mogot hét Ajax-moment van dat bijzondere seizoen.

,,Mijn moment van het seizoen 2010-2011 vond plaats vlak voor de KNVB Bekerwedstrijd Ajax-RKC Waalwijk. Tijdens de warming-up waren de reservespelers een rondo aan het spelen. Onder meer André Ooijer was een van hen. De spelvreugde, inzet en betrokkenheid van deze "oude rot" spatte van het veld en werkte zeer aanstekelijk op de overige reserves! Ik ben blij dat deze Amsterdammer zijn carrière bij de mooiste club van de wereld afsluit. Elke keer wanneer hij het veld opkomt moet ik aan dit moment denken. Zijn aanwezigheid is van onschatbare waarde en ik ben blij dat hij ook komend seizoen 'ons Rood-Wit' weer draagt. Misschien niet zo'n spectaculair moment, maar wel toonzettend voor het mooie afgelopen seizoen. Tot in het seizoen 2011-2012 in de ArenA.''

Bernhard Lindeman Mogot, Oosterhout

De prijswinnaars krijgen het door Frank de Boer gesigneerde Officiële Ajax Jaarboek 2010-2011 toegestuurd. Alle Ajax-fans die hun favoriete moment hebben ingestuurd: bedankt! Alle mooie Ajax-momenten zijn terug te vinden in het Officiële Ajax Jaarboek 2010-2011. Het boek (met jaaroverzicht op DVD) kost € 17,50 en is direct verkrijgbaar in de online Fanshop.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Koop hier direct jouw exemplaar van het Officiële Ajax Jaarboek 2010-2011