Menu
Morele support richting topduel

Morele support richting topduel

De Ajacieden kregen zaterdagochtend in de Amsterdam ArenA een hart onder de riem gestoken van de eigen supporters. Daags voor de Klassieker kwamen honderden fans naar de openbare training om Ajax succes te wensen voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Zij zagen dat Davy Klaassen ontbrak en de Klassieker dus zal missen.

Een mooie traditie is het ondertussen geworden, de openbare training voorafgaande aan de Klassieker. De aanleiding is echter een stuk minder. Omdat er sinds jaren geen uitsupporters bij het mooiste duel van de Eredivisie mogen zijn, besloot de club dat dan de laatste training voor de wedstrijd opengesteld werd voor de fans. Voor de morele support op weg naar De Kuip. Ook de training voor de thuiswedstrijd mocht worden bezocht waardoor de spelers als het ware naar het topduel werden toegejuicht.

Na de training waren de rollen omgedraaid. Steunden de fans de Ajacieden tijdens de oefensessie, daarna steunden de Ajacieden hun vaste supporters door samen naar de treurige resten van het supportershome te gaan kijken.

En samen zullen de fans en de Ajacieden er voor zorgen dat zondag een mooi resultaat wordt geboekt in de tot de laatste stoel uitverkochte Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden begroeten hun fans. De Ajacieden begroeten hun fans.
De geblesseerde Davy Klaassen praat met z'n wel weer fitte maat Nicolai Boilesen. De geblesseerde Davy Klaassen praat met z'n wel weer fitte maat Nicolai Boilesen.
Warmlopen voor een volle tribune is  wel even fijner dan op een leeg veld. Warmlopen voor een volle tribune is wel even fijner dan op een leeg veld.
Morgen zijn alle tribunes volgepakt. Morgen zijn alle tribunes volgepakt.
Houdt Cillessen morgen ook zijn doel schoon? Houdt Cillessen morgen ook zijn doel schoon?
Niklas Moisander moet Ajax morgen mede naar de zege leiden. Niklas Moisander moet Ajax morgen mede naar de zege leiden.
Na de training betuigden de Ajacieden steun aan hun fans bij het afgebrande home. Na de training betuigden de Ajacieden steun aan hun fans bij het afgebrande home.