Menu
Muller van Moppes blij met extra kans

Muller van Moppes blij met extra kans

Robin Muller van Moppes kent een seizoen van uitersten. In december raakte de middenvelder zwaar geblesseerd aan zijn knie, en hij is op de helft van zijn revalidatie. Ondanks zijn blessure deed Ajax hem een contractaanbieding voor nog een jaar. ,,Ik ben ontzettend blij met dit extra jaar", verklaart de middenvelder.

Robin Muller van Moppes scheurde tijdens een training van Jong Ajax begin december de voorste kruisband van zijn linkerknie af. Na de operatie volgde een maandenlange revalidatie, die nu ongeveer voor de helft voorbij is. ,,Ik lig op schema, ik moet nog een maand of vier, vijf. Maar ik weet niet wanneer ik weer kan beginnen met trainen. Ik bekijk het nu van dag tot dag, van week tot week. Ik doe er alles aan om weer fit te worden. Ik hoop in augustus weer op het veld te staan." En dat betekent revalideren van 's ochtends tien uur tot 's middags een uur of vijf, vijf of zes dagen per week, alleen met een fysiotherapeut.

,,Er zijn momenten in de revalidatie dat ik het heel zwaar heb", vertelt Muller van Moppes. ,,Ik moet een heel lange weg volgen en dat gaat met ups en downs. Af en toe is het heel moeilijk, soms gaat het beter en kan ik uit verschillende dingen mijn motivatie halen. Ik hoop er sterker uit te komen, zowel op fysiek als mentaal vlak, want je komt jezelf een aantal keer tegen."

Muller van Moppes is niet de enige bij Ajax die met deze blessure te maken heeft. Teamgenoot Nilkas Moisander en ook John Heitinga gingen hem al voor, en nu moet ook Maxwell hetzelfde meemaken. ,,Met Niklas en John heb er over gesproken. Zij zeggen allebei dat het halverwege het zwaarste wordt, dan moet je veel krachttraining doen. Ze zeggen dat ik voorzichtig moet zijn en ervoor moet waken dat ik niet te snel dingen moet doen. In die fase ben ik nu beland."

De contractverlenging betekent voor Muller van Moppes een extra stimulans. ,,Ik had er stiekem op gehoopt, maar je weet ook dat de kans bestaat dat het niet gebeurt, zeker in de voetbalwereld. Daar had ik ook rekening mee gehouden. Ik ben dus echt hartstikke blij dat ik nog een jaar mag blijven, dat revalideert prettig. Ik ben Ajax dankbaar voor deze extra kans."