Menu
Muller van Moppes lid van Ajax Academy Club

Muller van Moppes lid van Ajax Academy Club

Robin Muller van Moppes is sinds vandaag ook lid van de Ajax Academy Club. Muller van Moppes maakte gedurende elf jaar deel uit van de jeugdopleiding van Ajax en speelde drie jaar bij Jong Ajax

Hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink reikte Muller van Moppes het certificaat uit dat hoort bij het lidmaatschap. De Ajax Academy Club is in 2007 opgericht en is bedoeld voor oud-jeugdspelers die minimaal zes jaar van de opleiding van Ajax hebben doorlopen. De spelers moeten van die zes jaar minimaal een seizoen op de Toekomst hebben doorgebracht. Muller van Moppes was veertien seizoenen Ajacied, waarvan elf als jeugdspeler. ,,Ik heb een heel fijne tijd gehad bij Ajax", zegt de middenvelder. ,,En het is heel leuk om even terug te zijn. Ik ben hier op de Toekomst al weer heel wat bekenden tegengekomen."

Muller van Moppes staat sinds afgelopen zomer onder contract bij Onisilos Sotira uit Cyrpus. Bij die club gaat het er anders aan toe dan bij Ajax. ,,Ze zijn helemaal gek van het spelletje, maar het is het wel iets minder goed geregeld allemaal. Ook wat betreft jeugdopleidingen bijvoorbeeld." Muller van Moppes begon goed bij Onisilos, maar raakte halverwege het seizoen geblesseerd aan zijn knie. ,,Ik ben inmiddels weer helemaal fit en richt me op komend seizoen", zegt de voetballer die ook nog commerciële economie studeert. Of hij dan nog op Cyprus speelt, is nog niet helemaal zeker. ,,Ik heb nog een contract voor één jaar. Het hangt nog een beetje van een aantal zaken af, of ik bij de club blijf."