Menu
Muller van Moppes maakt rentree

Muller van Moppes maakt rentree

,,Ik ben ongeschonden uit de strijd gekomen", klinkt het donderdagavond opgelucht uit de mond van Robin Muller van Moppes. De Ajacied maakte na een zware knieblessure en een jaar revalideren, zijn rentree in een oefenduel met Jong Ajax tegen RKHVV. De Amsterdammers wonnen het oefenpotje met 4-3, Muller van Moppes speelde het laatste halfuur.

Op 6 december 2004 scheurde Muller van Moppes tijdens een training de voorste kruisband van zijn linkerknie. Een lange en zware revalidatie volgde. En vooral de laatste fase van zijn herstel was niet makkelijk, want de Amsterdammer kreeg last van zijn kuit. ,,Ik had het gevoel dat ik werd teruggeworpen en dat was mentaal lastig te verwerken", licht hij toe. Maar Muller van Moppes hield vol en dat resulteerde in zijn rentree donderdagavond. Na goed overleg met de medische staf van Ajax werd besloten dat de middenvelder, mits de wedstrijd dat toe zou laten, een halfuur zou mogen spelen. En zo geschiedde. Bij een stand van 2-2 maakte Muller van Moppes zijn opwachting.

,,Het was even wennen, maar het ging redelijk. Je mist duidelijk ritme. Je weet waar je kwaliteiten liggen en het lijkt alsof je nu opnieuw moet beginnen. Mijn explosiviteit is weg. Ik was vooral bezig hoe ik me moest opstellen. Ik ben nu in een fase dat ik alles moet aftasten, ik ben bezig met het vinden van de juiste grip, alles gaat heel gecontroleerd. Dat moet ik nu uitbouwen, het heeft allemaal tijd nodig."

,,Het is wel lekker om weer te voelen hoe het is om een wedstrijd te spelen. Tijdens de trainingen wordt je onbewust misschien wel eens ontzien door je teamgenoten omdat zij weten dat ik een zware blessure heb gehad. De tegenstander van vanavond weet dat niet. Ik voel mijn knie nu wel een beetje, maar verder voel ik me goed. Ik hoop dat ik vanaf nu wat meer wedstrijdjes kan meepakken."

De wedstrijd van Jong Ajax was niet bijzonder goed. Maar uiteindelijk versloegen de Amsterdammers de eersteklasser uit Huissen met 4-3. Op het moment dat Muller van Moppes binnen de lijnen kwam was de stand gelijk. De middenvelder speelde op '4', een andere positie dan gebruikelijk. ,,Het is natuurlijk lekkerder invallen als het drie of vier nul is, maar ik ben al lang blij dat ik heb meegedaan. Ik heb er heel hard voor gewerkt en het heeft me veel tijd gekost."

Het afgelopen jaar van Muller van Moppes stond natuurlijk voor grootste gedeelte in het teken van zijn revalidatie, maar de Ajacied is niet alleen met voetbal bezig. ,,Een paar maanden voordat ik geblesseerd raakt ben ik begonnen met een HBO-studie communicatie. Als voetballer heb je redelijk veel vrije tijd en persoonlijk vind ik het een goede zaak om er iets naast te doen. Stel dat je zo zwaar geblesseerd raakt dat je moet stoppen met voetballen, dan is het goed als je iets hebt waar je op kunt terugvallen. Ik vind het niet prettig om alleen maar voetballer te zijn. Tijdens de revalidatie was het wel zwaar om ook te studeren. Ik kon me er niet altijd even goed toe zetten. Maar soms was de studie ook een welkome afleiding. Mijn grootste doel nu is echter om fit te blijven", aldus de Amsterdammer.