Menu
Murat Yildirim: stapje voor stapje

Murat Yildirim: stapje voor stapje

Velen voorspellen hem een gouden toekomst en als uitvloeisel daarvan werd hij aan het einde van vorig seizoen gekroond tot talent van het jaar, maar dat alles heeft aan de bescheidenheid van Murat Yildirim niets veranderd. De begiftigde middenvelder wil geen overhaaste pogingen doen om zijn droom te verwezenlijken: doorstromen naar Ajax 1. ,,Een vaste plek bij Jong Ajax is mijn eerste doel en dat zal voorlopig moeilijk genoeg blijken", zei Yildirim tijdens de gezamenlijke training van dinsdagochtend.

De 18-jarige Amsterdammer had tijd genoeg om te praten, aangezien hij slechts een klein deel van de oefensessie meedeed. Een dijbeenblessure speelt hem parten, vertelde hij terwijl de overige Ajacieden zich inspanden tijdens allerlei positiespelletjes. ,,Ik heb twee keer een knietje gekregen, precies op dezelfde plek. De laatste keer was vorige week in de wedstrijd tegen Feyenoord A1, om de Supercup. Ik heb er nog best veel last van. Daarom hadden we vandaag al afgesproken dat ik na het eerste trainingsonderdeel zou stoppen”, aldus de speler die op relatief late leeftijd naar Ajax kwam. Als tweedejaars B-junior maakte hij de overstap van amateurclub Hellas Sport naar de Toekomst.

Gezien zijn leeftijd zou Yildirim nog gewoon in de A1 kunnen zitten, maar vorig seizoen verdeelde hij zijn aandacht al over dat team en Jong Ajax. Een jaartje verder hoopt hij de definitieve overstap te kunnen maken naar de ploeg van trainer John van den Brom. ,,Dat zou heel mooi zijn. Maar ik ga het stapje voor stapje doen. Een vaste plek veroveren zal zeker niet eenvoudig zijn, want we hebben heel veel middenvelders en dat zijn natuurlijk ook allemaal jongens die goed kunnen voetballen.”

Dat demonstreerden de Beloften nog eens tijdens de training met hun oudere collega's. Tijdens de afrondende wedstrijdjes werd geen enkel ontzag getoond voor de status van Julien Escudé, Olaf Lindenbergh, Nourdin Boukhari, Yannis Anastasiou, Edgar Manucharyan, Anthony Obodai en Mauro Rosales; spelers uit de selectie van trainer Danny Blind die niet zijn opgeroepen voor de diverse vertegenwoordigende elftallen. Illustratief was een stevige tackle van Robbert Schilder op Rosales. De Argentijn bleef even liggen en voelde aan zijn geöpereerde enkel, maar kon gewoon doortrainen.

Yildirim had toen al lang de kleedkamer opgezocht, om zijn gekwetste bovenbeen te laten verzorgen. Daarna kan hij rust nemen, want de training die voor vanmiddag gepland stond, is geschrapt.