Menu
Murat Yildirim verkozen tot Jeugdspeler van het Jaar

Murat Yildirim verkozen tot Jeugdspeler van het Jaar

De 18-jarige Ajax A1-jeugdspeler Murat Yildirim is dinsdagavond verkozen tot beste speler van de Ajax-jeugdopleiding. Maarten Stekelenburg prees het talent op de jaarlijkse Vanenavond van Ajax, voor zijn uitzonderlijke voetbalkwaliteiten en in het bijzonder zijn karakter. In een anekdote verwees de voormalige interim-hoofdjeugdopleiding op een leuke manier naar diens goede karakter door te memoreren, dat Yildirim wel eens in een slootje was gesprongen omdat er geen ballenstok voorhanden was geweest.

Yildirim zelf kon de humor wel van de anekdote inzien. Lachend: ,,Ja, mijn karakter is, denk ik, wel goed. Ik probeer altijd goed te luisteren naar de trainers, en hun aanwijzingen de volgende wedstrijd in de praktijk te brengen. Verder ga ik goed om met de jongens en heb ik een goede discipline.”

Op de Vanenavond ontvingen alle jeugdteams uit handen van technisch bestuurslid Klaas Nuninga een vaantje ter herinnering aan het seizoen 2004-2005. Acht teams werd dit jaar kampioen: F1, C1, D2, D3, E1, E2, A2 en A1. Murat Yildirim werd met twee teams kampioen. De rechtermiddenvelder speelde namelijk de eerste helft van de competitie mee met de A2, maar door zijn uitstekende prestaties in dat team werd hij overgeheveld naar het eerste A-elftal.

De carrière van Yildirim bij Ajax kende vanaf het begin een grillig verloop. Het talent kwam pas als tweedejaars B-junior naar de Toekomst. ,,Ja, dat is redelijk laat, maar ik heb wel gehoord dat ze me vanaf de C-junioren bij Hellas Sport al volgden. Op een gegeven moment mocht ik een keer stage lopen en vanaf toen is het goed gegaan”, vertelde Murat, die al stiekem droomt van het eerste elftal. Veel van de zijn voorgangers haalden namelijk uiteindelijk het eerste elftal van Ajax. ,,Dat zou fantastisch zijn. Hedwiges Maduro was de laatste en in de toekomst misschien ik.“

In een speciaal dankwoord prees voormalig eerste-elftalspeler Klaas Nuninga alle vrijwilligers, de ouders, de aanwezige hoofdtrainer Danny Blind en John van den Brom (vanaf komend seizoen Hoofd Jeugdopleiding). Iedereen kan terugkijken op een prachtig seizoen en mag genieten van een welverdiende vakantie.