Menu
Musampa kijkt uit naar stage

Musampa kijkt uit naar stage

Kiki Musampa zet aanstaande maandag zijn eerste stappen op het trainersvlak. De 35-jarige oud-speler van Ajax 1 begint volgende week aan zijn trainerscursus en start direct met een stageperiode. Michel Kreek zal Musampa vanaf komende week begeleiden.

Het is de bedoeling dat de oud-voetballer een kijkje in de keuken neemt bij verschillende jeugdelftallen. ,,Ik heb er enorm veel zin in en ben benieuwd of het trainerschap iets voor mij is'', vertelt Musampa, in 1996 de maker van de allereerste Ajax-goal in de Amsterdam ArenA. ,,Het is ook erg leuk terug te zijn bij Ajax. Ik ben nu al, rondom de gesprekken met Michel, veel bekenden tegen gekomen.''

Musampa debuteerde op op 12 februari 1995 onder trainer Louis van Gaal in Ajax 1. De middenvelder, die ook wel werd ingezet als aanvaller, speelde zijn laatste officiƫle duel als Ajacied op 1 juni 1997. Tussen 1995 en 1997 speelde Musampa 59 officiƫle duels en scoorde hij 7 treffers. Als selectielid droeg Musampa onder meer bij aan de winst in de Champions League en de Wereldbeker voor clubteams.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst