Menu

Musampa scoort voor Malaga

BARCELONA (ANP/RTR) - Terwijl niet veel verder het Spaanse tennisteam ten koste van Australie de Daviscup veroverde, slachtofferde Barcelona in Camp Nou stadgenoot Espanyol met 4-2. Het historische tennissucces maakte op de tribunes meer los dan de plichtmatige zege van de ploeg van coach Ferrer.

Met Frank de Boer, Cocu en Kluivert in de basis leidde de thuisploeg bij de rust al met 2-0. Rivaldo en Xavi waren daarvoor verantwoordelijk. Nadat Posse tegenscoorde namens Espanyol, maakte Rivaldo uit een strafschop de marge weer wat ruimer. Luis Enrique tekende voor de 4-1 alvorens Arteaga in de slotminuut nog kon tegenscoren. Overmars viel halverwege in.

Aartsriviaal Real Madrid kende op eigen veld weinig problemen met Celta de Vigo. Beide ploegen hadden een succesvol Europees weekje achter de rug, Real bleek de inspanningen het best verwerkt te hebben. Helguera en Figo bezorgden de koninklijke een 2-0-voorsprong bij rust. De Braziliaan Roberto Carlos was als enige na de pauze succesvol: 3-0.

Kiki Musampa deed van zich spreken in het duel tussen Malaga en Real Valladolid. De oud-Ajacied maakte voor Malaga, dat met 3-1 won, de derde treffer. De Zuid-Spanjaarden zijn een gedegen middenmoter. Een andere Nederlander, Jordi Cruijff, ontbrak bij Alaves in het duel met Racing Santander. Alaves nam nog wel de leiding, maar verloor door twee late tegentreffers met 2-1.

In de strijd om de koppositie in de Primera Division won Valencia zaterdag met 2-0 bij degradatiekandidaat Real Sociedad. De treffers kwamen in de slotfase op naam van Carew en Juan Sanchez. Deportivo La Coru".na kan zondagavond de koppositie weer overnemen door een zege op subtopper Rayo Vallecano.