Menu
Mutsen, neksjaals én korte broeken

Mutsen, neksjaals én korte broeken

Op de dag van de oefeninterland Duitsland - Nederland vervolgde Ajax dinsdag de voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen NAC Breda. Zaterdagavond komt de nummer 10 van de Eredivisie op bezoek in de Amsterdam ArenA. Theo Janssen en Derk Boerrigter trainden buiten apart met de fysio. André Ooijer verliet de training voortijdig met hamstringklachten. Dmitry Bulykin trainde uit voorzorg binnen.

Voor het eerst dit seizoen werden de mutsen op de Toekomst weer uit de kast gehaald. Hoewel de winter nog even op zich laat wachten, waren de temperaturen al aardig winters te noemen. Om die reden koos een aantal spelers voor een aangepaste trainingsoutfit. Als altijd zorgde de entree van mutsen en andere winterse kledij voor een mooi contrast. Een deel van de Ajacieden kleedde zich winters, terwijl Theo Janssen en Dico Koppers nog altijd de voorkeur gaven aan een korte broek. De keepers droegen op hun beurt speciale neksjaals om warm te blijven.

Voor de tweede dag op rij werkte Janssen in de buitenlucht aan het herstel van zijn hamstringblessure. Ook Derk Boerrigter (onderrug) meldde zich buiten bij de fysio voor een individueel programma. De overige Ajacieden - nog zonder de internationals - werden verdeeld over team geel en team oranje. Aan het einde van de training kwamen de oranje hesjes met een man minder te staan toen André Ooijer het trainingsveld verliet. De verdediger moest met hamstringklachten naar de kant.

Woensdag genieten de spelers van Ajax van een vrije dag. Vanaf donderdag is het hele team weer compleet als ook de internationals zich weer in Amsterdam melden. Eerst komen ze dinsdagavond nog in actie in verschillende stadions verspreid over Europa en Afrika. Daarna is de eerstvolgende wedstrijd voor iedereen weer gelijk: Ajax - NAC.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Serero, Aissati en Van Rhijn hielden hun hoofd warm. Serero, Aissati en Van Rhijn hielden hun hoofd warm.
Mooi contrast: Boerrigter stevig ingepakt en Janssen in korte broek. Mooi contrast: Boerrigter stevig ingepakt en Janssen in korte broek.
Daley Blind baant zich een weg langs team geel. Daley Blind baant zich een weg langs team geel.
De groep bestond opnieuw uit een mix van Ajax 1 en Jong Ajax. Alle trainers waren daardoor aanwezig. De groep bestond opnieuw uit een mix van Ajax 1 en Jong Ajax. Alle trainers waren daardoor aanwezig.
Verdediger Joël Veltman (Jong Ajax) kreeg koptraining van John Bosman. Verdediger Joël Veltman (Jong Ajax) kreeg koptraining van John Bosman.
Ooijer verliet de training voortijdig met hamstringklachten. Ooijer verliet de training voortijdig met hamstringklachten.