Menu
Na ADO focus snel op AZ

Na ADO focus snel op AZ

Daags na het gelijkspel tegen ADO Den Haag betraden alle Ajacieden het waterkoude trainingsveld op de Toekomst op. De grote groep startte met de warming-up van conditietrainer/hersteltrainer Björn Rekelhof. Over twee dagen, woensdag vanaf 20:45 uur, wacht alweer de volgende klus: de halve finale in het bekertoernooi tegen AZ.

Viktor Fischer rekte en strekte niet alleen zijn ledematen, ook zijn lachspieren kregen een aardige oefening. Naast de linksbuiten deed ook Pim van Dord alle opdrachten van Rekelhof nauwgezet mee. De fysiotherapeut was in de jaren zeventig zelf speler van Ajax 1, maar inmiddels is hij bijna zestig jaar. De spieren van Van Dord zijn inmiddels ietsje strammer. Al helemaal vergeleken met die van de jonge Deen. Niet alleen Fischer moest af en toe hard lachen om Van Dord, ook bij de collega's van de technische staf klonken regelmatig lachsalvo's.

Nadat de Ajacieden zich warm hadden gedraaid, gingen Fischer, Eriksen, Van Rhijn, Vermeer, Sigthórsson en Cuenca naar binnen voor het vervolg van de training. De Jong, Alderweireld, Moisander, Schöne, Blind en trainer Frank de Boer stapten naar het naastgelegen veld voor hun wekelijkse partij voetvolley. Op het trainingsveld zelf bleven de reserves van Ajax, aangevuld met Danny Hoesen en Joery de Kamps, achter om hun arbeid te verrichten. Zij willen klaar zijn voor woensdag als Ajax een finaleplaats in het bekertoernooi probeert te bemachtigen ten koste van AZ.

Ajax bereidt zich dinsdag achter gesloten deuren verder voor op de wedstrijd tegen AZ.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Af en toe moest Fischer lachen om de trainingsdeelname van Van Dord. Af en toe moest Fischer lachen om de trainingsdeelname van Van Dord.
De selectie splitste zich na de warming-up op in drie groepen. De selectie splitste zich na de warming-up op in drie groepen.
Jasper Cillessen wordt klaargestoomd voor zijn bekerduel met AZ. Jasper Cillessen wordt klaargestoomd voor zijn bekerduel met AZ.
Derk Boerrigter trotseerde als enige de kou in korte broek. Derk Boerrigter trotseerde als enige de kou in korte broek.