Menu
'Na deze reeks zien we waar we staan'

'Na deze reeks zien we waar we staan'

Na een onderbreking van de competitie vanwege interlandvoetbal breekt voor Ajax een zeer interessante reeks wedstrijden aan. Zaterdagavond begint de rij belangrijke duels, waarin Ajax de degens kruist met onder andere Heracles, Olympique Lyon, PSV en Twente.

,,We staan voor een verschrikkelijk belangrijke reeks", beseft Frank de Boer. ,,Niet alleen spelen we nu ongeveer elke vier dagen, maar het zijn ook nog eens zware tegenstanders," sprak de trainer tijdens de persconferentie daags voor Heracles - Ajax. ,,We kunnen de komende twee maanden zien waar we staan. Ik denk dat we heel hoog zullen staan. Wij hebben kwalitatief een goede selectie. En ook als we wegens een schorsing of blessure een beroep moeten doen op een andere speler is er weinig verschil. De groep van twintig spelers en drie keepers is niet zo heel groot. Het voordeel daarvan is dat iedereen perspectief en hoop houdt om in de basis te komen."

Van de nieuwe spelers is Dmitry Bulykin de laatst aangeschovene. De Russische spits moet zijn weg nog vinden bij Ajax, gaf zijn trainer aan. ,,Maar hij is zeer gedreven en wil echt de concurrentie aangaan. We nemen hem zaterdag ook mee naar Almelo."

De Boer mist bijna niemand. Alleen de langdurig geblesseerde Bruno Silva en de Belgische jeugdinternational Mats Rits, die dinsdag bij België U-19 een enkelblessure opliep, zitten in de lappenmand. Aras Özbiliz zal maandag minuten maken bij Jong Ajax voordat hij bij de wedstrijdselectie van Ajax 1 zal zitten. ,,Jan Vertonghen en Derk Boerrigter zijn fit", geeft De Boer aan. ,,Heel even heb ik overwogen sommige spelers niet te laten spelen vanwege het kunstgras. Maar toen iedereen aangaf graag te willen voetballen, heb ik daar maar vanaf gezien."

Voor De Boer is het inzetten van Mounir El Hamdaoui en Ismaïl Aissati dit seizoen geen optie meer. ,,Hun toekomst bij Ajax ziet er niet rooskleurig uit", geeft de trainer tijdens de persconferentie onomwonden toe. ,,Zij draaien nu helemaal mee in het stramien van Jong Ajax. Daar zullen ze ook wel hun speelminuten krijgen, maar dat moet niet ten koste gaan van jong talent."

De wedstrijd tussen Heracles en Ajax begint zaterdagavond om 20:45 uur. Volg het duel via @Official_Ajax op Twitter.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Speel mee met TOTO en voorspel de uitslag Heracles - Ajax