Menu
Na interlands wacht opnieuw thuisduel

Na interlands wacht opnieuw thuisduel

Hoewel de week voor Ajax vorige week nog zo mooi begon met het 1-1 gelijkspel tegen AC Milan eindigde deze toch in mineur door de thuisnederlaag (1-2) van zondag tegen FC Utrecht. Bovendien verspeelden de Amsterdammers hierdoor de koppositie in de Eredivisie aan PSV dat VVV-Venlo met 3-0 versloeg.

Verder is het extra vervelend dat het twee weken duurt voordat de ploeg van trainer Martin Jol zich kan revancheren voor de tegen Utrecht opgelopen kater. Op zaterdag 16 oktober is NAC Breda de eerstvolgende tegenstander in de Amsterdam ArenA. De nederlaag tegen Utrecht dreunt daardoor nog wel even door. ,,We hebben het daar vooraf over gehad in de kleedkamer: dat we de wedstrijd goed moesten afsluiten voordat iedereen gaat reizen, maar dat hebben we niet gedaan’’, doelt Urby Emanuelson op de komende interlandperiode waarin veel Ajacieden, inclusief hijzelf, naar elders vertrekken. ,,Nu moet iedereen daar op een goede manier mee omgaan.’’

Hoe anders was de situatie ruim een maand geleden nadat Ajax op de Vijverberg De Graafschap met 0-5 had verslagen. De spelers namen destijds in opperbeste stemming afscheid van elkaar alvorens een groot deel van de groep naar hun vaderland afreisde. Later die middag werd het humeur in het Amsterdamse kamp nog beter toen bleek dat PSV punten had laten liggen bij ADO Den Haag en Ajax zodoende lijstaanvoerder werd.

De veelzijdige linkspoot is door bondscoach Van Marwijk opgeroepen voor Oranje. De veelzijdige linkspoot is door bondscoach Van Marwijk opgeroepen voor Oranje.

Ondanks het echec van zondag blijft Ajax slechts een punt verwijderd van de bovenste plaats, weet ook Emanuelson. ,,Het is vervelend dat we de eerste plaats uit handen hebben gegeven, maar er is nog een lange weg te gaan. We zijn zeker niet kansloos.’’ De international is in elk geval blij dat de eerstvolgende wedstrijd voor eigen publiek wordt gespeeld. ,,En het duel met Utrecht moeten we maar snel vergeten.’’

Toch maakt Emanuelson mogelijk sneller dan verwacht zijn entree in de ArenA. De veelzijdige linkspoot werd namelijk een dag na het treffen met de Domstedelingen door bondscoach Bert van Marwijk opgeroepen voor Oranje. Daardoor maakt hij als vervanger van zijn geblesseerde ploeggenoot Vurnon Anita deel uit van de selectie die vrijdag het uitduel bij Moldavië wacht en vier dagen later in de ArenA het Zweedse elftal ontvangt.

Later die week krijgen de Ajacieden in hetzelfde stadion tegen NAC Breda eindelijk de mogelijkheid de vervelende smaak van de eerste thuisnederlaag in competitieverband sinds januari 2009 weg te spoelen.

Ajax - NAC begint zaterdag 16 oktober om 18:45 uur in de Amsterdam ArenA. Voor het duel geldt een Club Card-verplichting (4 op 1). Je hebt dus een Club Card nodig.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst/Ajax.nl

Bestel je kaarten voor Ajax - NAC online