Menu

Na lunchwedstrijd nu ook lunchtraining

Ajax speelde zondag al de lunchwedstrijd tegen PSV en deze woensdag kwam daar een lunchtraining bij. Normaliter trainen de Ajacieden om half elf en als er twee keer wordt getraind ook nog eens om kwart voor drie. Maar deze week is het allemaal even anders.

Klokslag één uur dienen de spelers altijd aan te schuiven in het spelershome voor hun gezamenlijke lunch. Dan kunnen ze kiezen uit diverse broodjes, een warme maaltijd of een stukje vlees. Maar deze woensdag bleef het rustig in die ruimte.

De spelers stonden namelijk op het veld. Omdat er 's middags een uitje was gepland, verschoof de training naar 13.00 uur. Dus holden de Ajacieden over het veld en sprongen ze zich warm op het kunstgrasveld in plaats van dat ze rustig hun glas melk dronken en een broodje aten.

De groep oogde wederom ontspannen. Met een brede grijns op het gezicht mengde trainer Ronald Koeman zich in de rondo. Je zag hem genieten van de listige balletjes, de gemene je-kan-er-niet-bij-balletjes en van de gretigheid van zijn spelers.

Na vijf kwartier vond de trainer het na een grote rondo mooi geweest voor de woensdag. Donderdag is er immers weer een dag. Dan trainen de mannen pas om 14.00 uur, waardoor er om 13.00 uur ook geen lunch meer genuttigd kan worden. Dat traint immers niet zo lekker, met zo'n volle maag.