Menu
Na PSG-evaluatie nu vizier op ADO

Na PSG-evaluatie nu vizier op ADO

Voorafgaand aan de vrijdagtraining sprak Frank de Boer zijn selectie uitgebreid toe. De trainer van Ajax had zijn spelers de opdracht gegeven om de verloren uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain (3-1) terug te kijken. Bij het zien van de beelden bekroop De Boer meer en meer het gevoel dat Ajax zich tekort had gedaan in Parijs.

,,Ik kan er nog steeds boos over worden”, stelde De Boer. ,,Vanmorgen hebben we er met de jongens over gesproken. Ook zij zijn tot die conclusie gekomen.” Na het overleg begonnen de Ajacieden vol gezwinde spoed aan de voorlaatste training voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag van zondag. Een sessie zonder Nicolai Boilesen, die met een ingescheurde binnenband van zijn rechterknie minimaal tien weken is uitgeschakeld.

De rest van de selectie kwam zonder al te grote kleerscheuren uit de strijd tegen PSG. ,,Er waren wat kleine pijntjes en twee spelers kampten met enkelproblemen. Maar die zijn volledig weggevaagd. Die spelers hebben gewoon vol mee kunnen trainen", aldus De Boer.

Viktor Fischer deed het grootste gedeelde van de training mee. Dit tot tevredenheid van zijn trainer. ,,Viktor komt steeds dichterbij. Het is mooi om te zien dat je hem moet afremmen”, stelde De Boer. ,,Zijn niveau gaat ook omhoog. Hij maakt stappen. Vorige week stond hij bij een positiespel nog aan de zijkant, nu in het midden. Volgende week mag hij daadwerkelijk een partijspel meedoen.” De Boer sloot uit dat de Deense aanvaller voor de winterstop nog minuten maakt in het eerste van Ajax.

Het laatste gedeelte van de training werkte Fischer individueel af. Ook Robert Muric trainde afzonderlijk van de groep. Het hoogtepunt van de lange oefensessie van zo’n anderhalf uur was een schitterende volley van Ricardo van Rhijn in een partijspel. De bal werd door de rechtsachter in de verre hoek geramd.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Frank de Boer sprak zijn spelers voor de training nog even stevig toe. Frank de Boer sprak zijn spelers voor de training nog even stevig toe.
De warming-up van de voorlaatste training voor ADO - Ajax. De warming-up van de voorlaatste training voor ADO - Ajax.
Schitterend: Kolbeinn Sigthórsson en Jasper Cillessen. Schitterend: Kolbeinn Sigthórsson en Jasper Cillessen.
Viktor Fischer komt steeds dichter bij zijn rentree. Frank de Boer verwacht hem na de winterstop weer terug. Viktor Fischer komt steeds dichter bij zijn rentree. Frank de Boer verwacht hem na de winterstop weer terug.
Lucas Andersen aan de dribbel. Lucas Andersen aan de dribbel.
Klemvast: Jasper Cillessen. Klemvast: Jasper Cillessen.
El Ghazi versus Riedewald. El Ghazi versus Riedewald.
Robert Muric werkte vrijdag grotendeels apart van de groep. Robert Muric werkte vrijdag grotendeels apart van de groep.
De Boer over Fischer: 'Je ziet zijn niveau omhoog gaan.' De Boer over Fischer: 'Je ziet zijn niveau omhoog gaan.'
Kolbeinn Sigthórsson en Niki Zimling houden Nick Viergever van de bal. Kolbeinn Sigthórsson en Niki Zimling houden Nick Viergever van de bal.