Menu
Na vier jaar terug in Veenoord

Na vier jaar terug in Veenoord

Ajax speelt dinsdagavond op de ijsbaan van Veenoord de eerste echte oefenwedstrijd tegen een betaald voetbal organisatie van het seizoen. BVO Emmen staat, na de ene helft tegen Arsenal afgelopen zaterdag, klaar in het Drentse land om het Ajax lastig te maken.

De tegenstanders worden per week sterker. Na Emmen volgen immers nog Borussia Dortmund, Internazionale en Manchester United waarna Ajax klaar moet zijn om zich via de voorronde te plaatsen voor de UEFA Champions League.

Jupiler Leagueclub Emmen eindigde afgelopen seizoen in de eerste divisie als zesde, maar het spelen van de nacompetitie zat er niet in. Dit jaar heeft de trainer op de website van Emmen laten weten dat het doel is een periodetitel te behalen.

Een aanzet daartoe wordt in de oefenwedstrijden gegeven. In de recente reeks heeft de Drentse club het net veelvuldig weten te vinden. In het eerste oefenduel tegen Barages wonnen de Emmenaren met 15-0 en scoorde spits Sergio van Dijk zesmaal. Een week later was het tegen SC Erica een ander verhaal. Van Dijk scoorde slechts een maal en Emmen in totaal zes keer, tegen nul goals voor de thuisploeg. De dubbele cijfers werden daarna wel weer gehaald. Bareveld kreeg met 11-0 klop en een paar dagen later was de Regioselectie Woldendorp na een 20-0 nederlaag een illusie armer. In dat duel speelde Jordy Hoogstrate, de talentvolle voetballer die het bij PSV niet redde, voor het eerst een hele wedstrijd en scoorde in de eerste helft twee maal. Opvallend was verder dan Niki Leferink een hattrick scoorde door louter met het hoofd te scoren.

Vier jaar geleden oefende Ajax ook tegen Emmen. Toen speelden bijvoorbeeld Cristian Chivu, Andy van der Meyde en John O'Brien nog in het Amsterdamse elftal. Bovendien kon stagiair Perica Ognjenovic zijn laatste kans pakken om een contract te verdienen. Hoewel hij twee keer scoorde, lukte hem dat niet. Het werd 8-0 in het voordeel van Ajax. Het scoreverloop zag er destijds als volgt uit:
Ognjenovic 0-1 ('20)
Trabelsi 0-2 ('23)
van der Meyde 0-3 ('38)
Trabelsi 0-4 ('50)
Ognjenovic 0-5 ('55)
Pasanen 0-6 ('63)
Chivu 0-8 ('87)

Lees meer over die wedstrijd in het wedstrijdverslag van toen.