Menu
Na vrijaf gaat Ajax volle kracht vooruit

Na vrijaf gaat Ajax volle kracht vooruit

Na twee vrije dagen stonden de Ajacieden donderdagochtend weer op het trainingsveld. Frank de Boer was scherp en eiste diezelfde focus van zijn spelers. Ajax moet de tweede plaats verdedigen. Met nog vijf duels te gaan bedraagt de voorsprong op nummer drie zes punten. Zaterdagavond wacht Heracles Almelo.

Als voetballers de trendsetters zijn, is de door wijlen Martin Bril geïntroduceerde rokjesdag nabij. Het grootste gedeelte van de 23-koppige selectie liet de lange broek in de kleedkamer achter en kwam in korte broek het veld op. Dat was prima, want ze moesten zich in het zweet werken. De trainer wil die tweede plek uiteraard niet uit handen geven en zorgt dat zijn ploeg in elke sessie tot het uiterste gaat.

De focus lag donderdag bij bepaalde oefeningen op de omschakeling. Ook daarbij hield De Boer zijn mannen - nog zonder de geblesseerden Arek Milik en Daley Sinkgraven - kort. Korte bevelen, drukke gebaren en de nodige uitleg lieten zien dat de trainer perfectie verlangt van zijn spelers. Na afloop van de groepssessies, met veel rondo’s en felle oefeningen op balbezit, trokken de spelers naar andere onderdelen. De centrale verdedigers gingen kopduels met elkaar aan en acht aanvallers namen Jasper Cillessen en Diederik Boer onder vuur. Met heerlijke goals van Richairo Zivkovic en Kolbeinn Sigthórsson en applaus voor de score van Viktor Fischer kreeg het zonnetje dat al lekker scheen nog wat extra glans.

Met nog één training op vrijdag voor de boeg, moet het team klaar zijn om zaterdagavond drie punten van het kunstgras in Almelo mee te nemen. In dat stadion liggen zoete herinneringen, want een jaar geleden pakte Ajax uitgerekend daar de vierde landstitel op rij.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

'Misschien zit Fischer volgende week weer bij de selectie', zei De Boer deze week. 'Misschien zit Fischer volgende week weer bij de selectie', zei De Boer deze week.
De Boer zet z'n ploeg op scherp voor Heracles. De Boer zet z'n ploeg op scherp voor Heracles.

Daley Sinkgraven trainde apart van de groep met de fysio. Daley Sinkgraven trainde apart van de groep met de fysio.
De keepers trainden hun reflexen. De keepers trainden hun reflexen.
De Boer focust zich op de bal. De Boer focust zich op de bal.