Menu
Na zege blijft alles zoals het was

Na zege blijft alles zoals het was

Met nog twee duels te spelen, is de achterstand op PSV onveranderd vijf punten. Want zoals verwacht won zowel Ajax als PSV. ,,Maar we houden de moed erin", aldus trainer Adrie Koster na het met 4-1 gewonnen duel tegen De Graafschap.

Die instelling was vanaf het begin van de wedstrijd tegen het laaggeklasseerde De Graafschap op het veld te merken. De Ajacieden hielden de moed erin wat betreft de landstitel. In een hoog tempo voerde Ajax de druk op De Graafschap op tot onhoudbare hoogte. Dat leverde in de vierde minuut al de eerste treffer op. De voorzet van George Ogararu was al uitstekend en de afronding van Klaas Jan Huntelaar nog beter. Het betekende de dertigste goal van het seizoen voor de Ajacied en zijn honderdste Eredivisiedoelpunt.

Tijd om lang stil te staan bij die mijlpalen nam 'The Hunter' niet. Nadat hij Luis Suarez na een fantastische actie zag overschieten, tilde Huntelaar zelf de marge al in de negende minuut naar twee. Suarez zette voor, de topschutter kopte binnen: 2-0. Daarmee leek hij zijn woorden van eerder deze week te logenstraffen. Hij zei toen immers dat het niet realistisch was om te veronderstellen dat hij er wel weer vier zou maken tegen De Graafschap, de club waartegen hij dit seizoen het meest succesvol was. Want niemand in het stadion twijfelde er nog aan dat hij het aantal van half augustus zou verbreken.

,,In plaats van door te gaan, namen we gas terug", bekritiseerde trainer Adrie Koster zijn elftal. ,,Ik vind dat je geen tegendoelpunt mag krijgen tegen De Graafschap. We hadden van te voren nog aangegeven dat De Graafschap beschikt over spelers die ver kunnen inwerpen." Maar die boodschap was even niet aan zijn verdedigers besteed toen Niklas Tarvajärvi in de 32ste minuut succesvol kon afronden. Om te voorkomen dat De Graafschap zich met een goed gevoel naar de kleedkamer begaf, bracht Huntelaar de marge weer op twee. ,,Dat was een belangrijke goal", vond Koster.

In de rust gaf de trainer aan dat Ajax het tempo hoog moest houden. ,,Maar dat gebeurde niet. In de tweede helft scoorden we nog maar een keer en daarmee deden we onszelf en het publiek te kort," treurde Koster. En met hem treurde ook het publiek. Want alleen voor een prima goal van Kenneth Perez, op aangeven van Urby Emanuelson, konden de supporters nog uit hun stoeltje komen om te juichen. Uit hun stoeltje kwamen ze ook wel voor Luis Suarez die onnavolgbaar was in zijn acties, maar die ongelukkig was in zijn afronding. Daardoor bleef het bij 4-1. Omdat ook PSV won van Heracles is het gat, met nog zes punten te verdienen, nog altijd vijf punten. ,,Een uitslag van 4-1 is op zich goed. Ten aanzien van het kampioenschap wordt het nu moeilijker, we hebben vandaag niet kunnen inlopen. Maar we houden de moed er in. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Je weet 't niet." Huntelaar wist het van te voren wel. Hij zou vandaag niet nog een keer vier keer scoren. Hij bleef op drie steken, toch ook geen verkeerd aantal.

Houd Ajax TV in de gaten voor de samenvatting van Ajax - De Graafschap en reacties van de spelers.
Klik hier om alvast naar de website van Ajax TV te gaan >>