Menu
Na zege direct de focus op topper

Na zege direct de focus op topper

De Ajacieden bleven nog even stilstaan bij de zege van zondag. Niet lang, want hoewel met tien man was gewonnen van Heracles (4-0) moet de knop om. Op naar de topper van zondag. Uit bij PSV wacht Ajax misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Zes dagen de tijd hebben de Ajacieden om zich optimaal voor te bereiden op de topper in Eindhoven. Na de winst op Heracles behoudt Ajax de voorsprong van drie punten op PSV en Vitesse. En dat is natuurlijk prettig.

Prettig is het ook dat Ajax in Jasper Cillessen een volwaardige doelman heeft, die Kenneth Vermeer uitstekend kan vervangen. De reservekeeper pakte zondag, koud in het veld, een uitstekend genomen vrijetrap van Lerin Duarte. Zijn spelhervatting daarna leidde een razendsnelle uitval in, die uiteindelijk de 2-0 opleverde van Kolbeinn Sigthórsson. Wie zondag, bij een schorsing van Vermeer, als tweede keeper met de selectie meereist is nog een vraagteken. Derde doelman Mickey van der Hart gaat het wegens een knieblessure niet redden. Daardoor gaat het waarschijnlijk tussen de Jong Ajax-keepers Chiel Kramer, Maurtis Schmitz en A-junior Peter Leeuwenburgh.

Een oefening in precisie. Sigthórsson mikt op het 'hoedje' voor Lasse Schöne. Een oefening in precisie. Sigthórsson mikt op het 'hoedje' voor Lasse Schöne.

De twee van Jong Ajax stonden deze maandagochtend met hun trainers Gery Vink en John Bosman op het kunstgrasveld van de ArenA. Gadegeslagen door de technische staf van Ajax 1 en versterkt met de invallers uit de wedstrijd van zondag; Hoesen, Babel, Cillessen en de reserves onder wie Christian Poulsen, Joël Veltman, Mitchell Dijks en Thulani Serero.

Op het verste veld trainden de tien veldspelers de wedstrijd uit de benen onder leiding van hersteltrainer Björn Rekelhof. Daarna imiteerden Siem de Jong en Derk Boerrigter het op internet circulerende filmpje van de FC Barcelona-sterren Messi en Alves. Het lukte het Ajax-duo ook een flink aantal keer de bal over grote afstand over te spelen zonder dat het speeltuig de grond raakte. Na het hoogstandje ging De Jong binnen verder. Maar niet voor lang. De voetvolleyers in de selectie kwamen een zesde man te kort en dus sloot de middenvelder, zoals het een goede aanvoerder betaamt, alsnog aan bij zijn wachtende teamgenoten.

Ricardo van Rhijn streek neer om de talenten van Jong Ajax van nabij te bekijken. De rechtsback liep zondag gelukkig niet tegen een gele kaart op, waardoor ook hij zich volledig kan richten op de topper van zondag.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

En dat is zeven! Schöne raakt als eerste voor de zevende keer het hoedje. En dat is zeven! Schöne raakt als eerste voor de zevende keer het hoedje.
Voor de inwendige voetballer werd ook gezorgd. Voor de inwendige voetballer werd ook gezorgd.
Ryan Babel en Tobias Sana trainden met Jong Ajax mee. Ryan Babel en Tobias Sana trainden met Jong Ajax mee.