Menu
Naam Sibon duikt weer op

Naam Sibon duikt weer op

De middagtraining trok net als de ochtendsessie een groot aantal vakantiefans. De mensen kregen waar voor de moeite naar de ArenA te zijn gekomen, want Gerard van der Lem had een aantrekkelijke training voor het publiek in petto.

Het Nederlandse team bestond deze training uit Ryan Babel, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder, John Heitinga en Nigel de Jong. Als keeper was Zuid-Afrikaans international Hans Vonk aan 'Oranje' toegevoegd. Hij is immers de meest Nederlandse van de twee aanwezige doelmannen. Bogdan Lobont had met zijn 'Buitenland' Julien Escudé, Zdenek Grygera, Steven Pienaar, Angelos Charisteas en Yannis Anastasiou als kameraden. Tomás Galásek trainde binnen.

De bedoeling was dat de ballen op doel werden geschoten. Maar de spelers mochten bij de eerste oefening onder geen beding in het strafschopgebied komen. Gebeurde dat wel en er werd gescoord, dan telde de goal eenvoudig niet.

De spelers leken ook oog te hebben voor de fans langs de kant, want bij een variatie van de oefening dichter bij de goal, probeerden ze zo mooi mogelijk te scoren. Met voorzetten van Sneijder en Heitinga kreeg Nederland de ballen op een presenteerblaadje aangereikt. De voorsprong groeide en Buitenland moest het antwoord lang schuldig blijven.

Tot Julien Escudé vanaf links de voorzetten voor zijn rekening nam. De Fransman bleek deze middag over een timmermansoog te beschikken, want de voorsprong van Nederland slonk per schot. ,,Nu hoor ik jullie niet meer hè?!'' schreeuwde Van der Lem naar de Hollandse mannen. Steven Pienaar en Zdenek Grygera vlogen elkaar in een kleine vreugdedans in de armen. Hedwiges Maduro droop eerder af omdat hij een klein pijntje voelde en ook Pienaar hield het voor gezien. Materiaalman Fred ging de ballen terug halen die in de gracht waren geschoten en memoreerde nog even aan Gerald Sibon. ,,Van de 50 ballen die hij moest schieten, vlogen er 40 over het hek." Vergeleken met die periode hadden hij en de andere vrijwilligers die de ballen terughaalden een rustige middag.

Het laatste onderdeel van de training was een partijtje. Na afloop daarvan dansten de winnaars met Van der Lem.