Menu

NAC ongeslagen in eigen huis

Na een week die gevuld was met Champions-Leagueperikelen, richt Ajax zich weer op de nationale competitie. NAC Breda is aankomende zondag de tegenstander. De Bredanaars hebben twee verhuurde Ajacieden in de gelederen: Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf.

De laatste ontmoeting in Breda tussen NAC en Ajax volgde na een zwaar programma voor de Ajacieden. Vijf dagen voor dat uitduel in april vorig seizoen, speelde Ajax de loodzware kwartfinale van de UEFA Champions League tegen AC Milan in eigen huis. Ook nu volgt het duel tegen NAC na een ontmoeting met de Milanezen. In april was het de eerste van de twee te spelen kwartfinales, afgelopen week was het de eerste poulewedstrijd in het Europese hoofdtoernooi. In april verloor Ajax niet van Milan, het bleef 0-0, dinsdag verloor Ajax wel. De roodwitten zullen dus alles op alles zetten om hun zelfvertrouwen tegen NAC weer wat op te vijzelen. Daarnaast heeft Ajax in de nationale competitie nog geen puntenverlies geleden en die status zal de ploeg graag willen behouden, ook na zondag.

De voorgaande editie kende Ajax een ongekend aantal geblesseerden. Liefst elf spelers waren niet beschikbaar voor het competitietreffen. Nu kan Ronald Koeman in ieder geval niet beschikken over John O'Brien, Jari Litmanen, Zdenek Grygera, en Anthony Obodai.

NAC heeft vier punten uit evenzoveel wedstrijden, vier doelpunten voor en vier tegen en staat daarmee elfde op de ranglijst. Tegen Groningen en Feyenoord, beide uitwedstrijden, verloor de ploeg van coach Ton Lokhoff. In het eigen stadion won NAC van Vitesse en tegen Willem II vorige week werd op het nippertje gelijkgespeeld. Stefano Seedorf, Ajacied die verhuurd is aan de club uit Breda, zorgde toen voor de schitterende gelijkmaker in de slotfase van de wedstrijd. Nourdin Boukhari, eveneens uitgeleend door Ajax, maakte zijn debuut in het zwartgele shirt van de Bredanaars. In eigen huis is de ploeg tot nu toe dus ongeslagen.

De laatste vijf keer echter dat Ajax op bezoek ging bij NAC namen de Amsterdammers de drie punten mee terug. Vorig seizoen won Ajax met 3-0. Wesley Sneijder en twee keer Andy van der Meyde zorgden toen voor de doelpunten. De laatste is er nu niet meer bij: de aanvaller scoorde woensdag in de UEFA Champions League voor zijn nieuwe club Internazionale.