Menu
Naci Ünüvar wint Abdelhak Nouri Trofee

Naci Ünüvar wint Abdelhak Nouri Trofee

Naci Ünüvar (15) is dinsdagavond tijdens de jaarlijkse Schalenavond uitgeroepen tot Talent van de Toekomst. De jongste speler van Ajax O19, die al sinds 2011 in de jeugdopleiding speelt, ontving de Abdelhak Nouri Trofee uit handen van Abderrahim Nouri. Ook vader Mohammed Nouri en algemeen directeur van Ajax, Edwin van der Sar, waren bij de uitreiking op het podium aanwezig.

Ünüvar komt met z'n uitverkiezing in een fraai rijtje terecht. Zo wonnen jeugdspelers als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Davy Klaassen, Christian Eriksen, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart eerder al deze prestigeuze prijs.

Het zijn mooie tijden voor Ünüvar. De aanvallende middenvelder tekende hij afgelopen donderdag zijn eerste contract voor de Amsterdamse club en pakte hij afgelopen maand met Oranje O17 de Europese titel, onder meer door in de finale te scoren.

Abderrahim Nouri sprak mooie woorden over Ünüvar.
Abderrahim Nouri sprak mooie woorden over Ünüvar.
Ende felicitaties!
Ende felicitaties!
Fraaie trofee.
Fraaie trofee.

“Het is dit jaar een heel groot bijzonder talent geworden, de winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee”, vertelde Abderrahim Nouri in z'n korte toespraak om de winnaar aan te kondigen. “Het is een talent die al sinds de O9 in de jeugdopleiding actief is en waarvan Ajax heel hoge verwachtingen heeft. Het is een technisch zeer begaafde speler. Ik kan nog veel meer mooie dingen over deze speler zeggen, maar 1 ding is zeker: hij heeft ‘m zwaar verdiend.”

Lees ook: Naci Ünüvar - Talent van de Toekomst 2019
Check ook
: Ünüvar droomt in Talent Tuesday Show: 'Basisspeler en kampioen'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé