Menu
Nadruk op Heerenveen én afwerken

Nadruk op Heerenveen én afwerken

De laatste training voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen werd door de Ajax-selectie het accent op het afwerken gelegd. Jeffrey Sarpong blikte alvast vooruit op het treffen met de Friezen. ,,Lastige wedstrijd, maar we hebben wat goed te maken."

Jeffrey Sarpong maakt het Kenneth Vermeer lastig tijdens de afsluitende partijvorm. Jeffrey Sarpong maakt het Kenneth Vermeer lastig tijdens de afsluitende partijvorm.

Na enkele warming-upvarianten - de selectie speelde onder meer een rondo - ondergingen de Ajacieden een parcours dat uitgezet was door herstel- en conditietrainer René Wormhoudt. Allereerst moesten de spelers een hoge sprong over een hindernis maken waarna achterwaarts korte draaioefeningen volgden. ,,Als we op zaterdagavond spelen, dan moeten we een heel ander ritme hebben dan voor de middagwedstrijden op zondag", vertelde Sarpong. ,,Onze vrijdagtraining is normaal erg intensief, maar nu was dat slechts een klein gedeelte het geval. Iedereen moet tegen Heerenveen topfit zijn."
De training werd afgesloten met een afwerkoefening en een partij over een geheel veld. Tijdens het afronden waren met name Miralem Sulejmani, Dario Cvitanich en Luis Suarez doeltreffend. De voorzetten - na korte combinaties op de flanken - vanaf de rechter- en linkerkant verdwenen met grote regelmaat achter de doelmannen Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer. De derde selectiekeeper, Dennis Gentenaar, had toen de training net verlaten. Hij liep nog wat rondjes mee met Ismaïl Aissati, Mitchell Donald en A-junior Aras Özbiliz. Het drietal verscheen kort op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA om met fysiotherapeut Pim van Dord was loop- en baloefeningen te doen. Leonardo verliet de training voortijdig. De Braziliaan werd tijdens het afronden op doel ongelukkig geraakt door één van de doelmannen en liep een snee in zijn gezicht op.
Leonardo verlaat samen met fysiotherapeut Jos Kortekaas het trainingsveld. De aanvaller werd in zijn gezicht geraakt. Leonardo verlaat samen met fysiotherapeut Jos Kortekaas het trainingsveld. De aanvaller werd in zijn gezicht geraakt.

Waar Leonardo enig fysiek ongemak kende, is dit voor Sarpong net verleden tijd. De middenvelder stond een periode buitenspel met een kneuzing van het bot in de knie. ,,Het gaat nu weer goed", vertelde de Ajacied, die vorige week tegen FC Groningen weer zijn eerste minuten in Ajax 1 maakte. ,,Het was niet lang, maar het is erg lekker om weer op het veld te staan. Mijn rol was wel anders dan normaal. Toen ik in de ploeg kwam stonden we 1-0 achter en dus moesten we wat forceren. Erg jammer dat dát niet gelukt is."
Ook zijn rol in het elftal is enigszins veranderd meent Sarpong. ,,Eerst speelde ik erg veel vanaf de eerste minuut. Nu moet ik mijn kansen afwachten en de trainer overtuigen op de training en met de invalbeurten die ik krijg." Tegen sc Heerenveen hoopt hij dan ook op speelminuten. ,,We hebben wel wat recht te zetten na de nederlaag bij hun. Toen speelde ik de hele wedstrijd dus ik hoop dat ik nu ook mijn bijdrage kan leveren." Het huiswerk over de tegenstander in de Amsterdam ArenA heeft Sarpong goed gedaan. ,,Ze hebben goede aanvallers met Danijel Pranjic en Roy Beerens. We moeten compact spelen en van onze eigen kracht uitgaan. Dan komt het wel goed."
De spring- en draaioefening in beeld: Dario Cvitanich als lijdend voorwerp. De spring- en draaioefening in beeld: Dario Cvitanich als lijdend voorwerp.
Daley Blind en Eyong Enoh beperkten zich tot loopwerk. Ook Jan Vertonghen kon niet met de groep meetrainen. Daley Blind en Eyong Enoh beperkten zich tot loopwerk. Ook Jan Vertonghen kon niet met de groep meetrainen.
Bij de keeperstraining lag de nadruk op het ingrijpen bij spelhervattingen. Bij de keeperstraining lag de nadruk op het ingrijpen bij spelhervattingen.