Menu
Nagenieten van onvergetelijke avond

Nagenieten van onvergetelijke avond

Woensdagavond 2 mei zal de geschiedenisboekjes in gaan als de dag waarop trainer Frank de Boer met Ajax de titel prolongeerde. Niet veel trainers in de historie kregen dat voor elkaar, waardoor het 31ste landskampioenschap nog een uniek tintje kreeg. Geniet nog even na van de gebeurtenissen woensdagavond tussen acht en elf uur.

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Gerard van Hees

Siem de Jong scoort na acht minuten de 1-0. Siem de Jong scoort na acht minuten de 1-0.
En ook nummer twee komt van Siem! 2-0!! En ook nummer twee komt van Siem! 2-0!!

Maarten Stekelenburg en zijn zoontje Sem namen afscheid van het Ajax-publiek. Maarten Stekelenburg en zijn zoontje Sem namen afscheid van het Ajax-publiek.
Frank de Boer ziet dat het goed gaat. Frank de Boer ziet dat het goed gaat.
VVV-aanvoerder Marcel Meeuwis overhandigt Vertonghen een fles champagne. VVV-aanvoerder Marcel Meeuwis overhandigt Vertonghen een fles champagne.
Ooijer en Vertonghen nemen de medailles in ontvangst. Sjaak Swart en Maarten Stekelenburg wachten af. Ooijer en Vertonghen nemen de medailles in ontvangst. Sjaak Swart en Maarten Stekelenburg wachten af.
Jan Vertonghen showt de schaal aan de fans. Jan Vertonghen showt de schaal aan de fans.
De lichten gingen uit voor de ereronde van de kampioenen. De lichten gingen uit voor de ereronde van de kampioenen.
Trainer Frank de Boer in bad met zijn team. Trainer Frank de Boer in bad met zijn team.
In zijn reservepak gaf Frank de Boer daarna een persconferentie. Met een eveneens brandschone schaal. In zijn reservepak gaf Frank de Boer daarna een persconferentie. Met een eveneens brandschone schaal.