Menu
Nagenieten van winst op PSV

Nagenieten van winst op PSV

Luid applaus voor de spelers die het trainingsveld deze ochtend betraden. De 4-1-overwinning zorgde niet alleen bij de supporters voor lachende gezichten, ook de spelers konden een glimlach niet onderdrukken.

Jeffrey Sarpong is in balans. Samen met fysiotherapeut Jos Kortekaas werkte Sarpong een intensieve training af. Jeffrey Sarpong is in balans. Samen met fysiotherapeut Jos Kortekaas werkte Sarpong een intensieve training af.

Druk was het niet op het veld naast de Amsterdam ArenA. Van de selectiespelers werkten alleen Urby Emanuelson, Kennedy, Gabri, Oleguer en Eyong Enoh een korte uitlooptraining af. De overige spelers zijn uitgewaaierd over Europa om aankomende woensdag met hun nationale elftallen te spelen. Assistent-trainer Rob Witschge sloot zich aan bij de kleine groep en zorgde er op die manier voor dat er voldoende mensen waren voor een rondo. Tijdens de rondo konden meteen de nieuwe ballen van adidas uitgeprobeerd worden. ,,Dezelfde als de vorige, alleen zien ze er met dat lichtblauwe kleurtje weer wat frisser uit", constateerde Emanuelson, die tegen PSV grote indruk maakte met zijn spel.

Terwijl de vijf spelers die tegen PSV minuten maakten, het trainingsveld verlieten werkte Jeffrey Sarpong nog hard aan zijn herstel. De middenvelder raakte in het UEFA Cupduel met Aston Villa geblesseerd aan de knie, maar wordt met de week weer fitter. Fysiotherapeut Jos Kortekaas nam Sarpong apart en liet hem flink zweten. De Ajacied moest verschillende sprintoefeningen afwerken waarin het aanzetten en het draaien centraal stonden. Ook speelden Kortekaas en Sarpong een aantal kleine wedstrijdjes één tegen één. De scharen en andere bewegingen van Sarpong waren de fysio iets te machtig.

Na een aantal rondes om de trainingsvelden werkten vijf spelers en assistent-trainer Rob Witschge een rondo af. Na een aantal rondes om de trainingsvelden werkten vijf spelers en assistent-trainer Rob Witschge een rondo af.

Ook Hans Vonk liet zijn gezicht nog even zien. De keeper wilde nog wel het een en ander kwijt over de wedstrijd tegen PSV. ,,Mooie pot hè?", vroeg de reservedoelman zich hardop af. ,,Echt een prima overwinning. Ik heb op de bank genoten van het spel." Vervolgens ging Vonk aan de slag met keeperstrainer Carlo l'Ami. Na een lange praatsessie moest ook Vonk er aan geloven. De keeperstraining begon rustig, maar daarna werd Vonk flink getest en tot enkele uiterste inspanningen gedwongen.

Eyong Enoh test de nieuwe ballen van adidas. Eyong Enoh test de nieuwe ballen van adidas.