Menu

Nando Rafael opgelucht over krijgen paspoort

Nando Rafael, heeft een paspoort. De Angolese spits van de Ajax A1 kwam op 11-jarige leeftijd als vluchteling naar Nederland. Een groot deel van zijn familie stierf een geweldadige dood in oorlogvoerend Angola. ,,Ik ben echt heel erg opgelucht dat ik nu het paspoort heb. Dat geeft hoop voor de rest."

,,Dit is goed nieuws", aldus Ajax-woordvoerder Jacob Bergsma. ,,Het was een zeer vervelende situatie, vooral voor Nando zelf. Dat er nu wordt geschreven dat hij statenloos was, is niet waar. Maar net als in Nederland heeft iedereen ter wereld op een bepaalde leeftijd een paspoort nodig."

De talentvolle spits is zelf reuze opgelucht nu hij eindelijk een identiteitsbewijs in handen heeft. ,,Ik ben echt heel opgelucht. Het is een van de belangrijkste dingen die ik nodig had. Ik heb er ongeveer vijf weken op moeten wachten. Het ging dus heel snel."

Rafael had geen angst dat het niet goed zou komen. ,,Ik was wel bang dat het heel lang zou gaan duren. Maar dat viel mee. Bij de aanvraag kreeg ik de garantie dat het binnen twee maanden zou rondkomen. Dat is gelukt."

En nu? ,,Ja, ik lees overal in de kranten dat Ajax mij zo snel mogelijk een contract wil aanbieden. Nu is het afwachten."