Menu

Nando Rafaël tekent bij Ajax

Ajax heeft Nando Rafaël voor drie jaar vastgelegd. In de verbintenis met Rafaël is bovendien een optie voor twee extra jaren opgenomen. Ajax doet -zoals gebruikelijk- geen mededelingen over de andere condities van het contract.

Nando Rafaël deed recentelijk vooral van zich spreken door zijn twee doelpunten in de halve finale van de strijd om de Amstel Cup. Als invaller na rust schoot hij Jong Ajax met twee treffers naast FC Utrecht. Toch werd de ploeg van coach Jan Olde Riekerink in een strafschoppenserie uitgeschakeld. De Amstel Cup kwam echter wel in bezit van Ajax, dat met zijn eerste elftal op 12 mei FC Utrecht met 3-2 versloeg.


Afgelopen seizoen was Nando Rafaël met 20 doelpunten in 23 wedstrijden topscorer van de A1 van Ajax. Het team van coach Danny Blind werd met 4 punten voorsprong op de concurrentie landskampioen.


Nando Rafaël, die sinds kort beschikt over een Angolees paspoort, werd geboren op 10 januari 1984 en is 1 meter 78 lang. Hij woont sinds zijn tiende jaar in Nederland en doorliep de Ajax-jeugdopleiding op De Toekomst.