Menu
Napraten over El Clásico op de Toekomst

Napraten over El Clásico op de Toekomst

De selectie van Ajax bereidt zich voor op de competitiewedstrijd tegen Excelsior. De open training trok donderdag aardig wat bekijks. Ook Ronald de Boer, Sunday Oliseh en Sjaak Swart waren toeschouwers bij de training. Nicolai Boilesen trainde uit voorzorg apart. De jonge Deen kampt met liesklachten.

Vrijwel iedereen die donderdagochtend op of langs het trainingsveld stond had het over El Clásico. De bekerfinale FC Barcelona - Real Madrid was vrijwel door iedereen bekeken, zo bleek uit de gesprekken die zich op de Toekomst afspeelden. Ook de voorkeur voor een van beide aartsrivalen was duidelijk. Vrijwel niemand was blij met de zege van Real Madrid. Ook Sjaak Swart niet. Mister Ajax is altijd 'voor de voetballende ploeg' en koos daarom voor Barça. En zo gepassioneerd als hij over Ajax kan praten, zo deed hij dat ook over Barcelona.

Sunday Oliseh en Ronald de Boer bleken prima gesprekspartners voor Swart. Ook zei hadden de Spaanse bekerfinale gezien. De nababbel was interessante oefenstof voor Oliseh, die deze week als speciale gast van Ajax een kijkje in de keuken mag nemen. De Nigeriaan is bezig om zijn trainerscursus af te ronden en doet dat graag onder ‘supervisie’ van Frank de Boer en Danny Blind. De analyse van Barcelona - Real Madrid nam hij als bonus even mee. Net als de aantekeningen van assistent-trainer Hennie Spijkerman, die hij netjes in zijn trainersmap opborg.

De mooiste trofee van zijn bezoek aan Ajax scoorde de 36-jarige Afrikaan, die tussen 1997 en 1999 bij Ajax speelde, aan het einde van de training. Een foto met Ronald en Frank de Boer en een variant met Danny Blind en André Ooijer erbij liet hij op zijn eigen fotocamera vastleggen. Want ook voor Oliseh geldt: één foto zegt meer dan duizend woorden.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Nicolai Boilesen kampt met lichte liesklachten en trainde daarom uit voorzorg apart. Nicolai Boilesen kampt met lichte liesklachten en trainde daarom uit voorzorg apart.
Frank de Boer bereidt Ajax voor op de wedstrijd tegen Excelsior. Frank de Boer bereidt Ajax voor op de wedstrijd tegen Excelsior.
Sunday Oliseh legt alles met zijn eigen camera vast. Sunday Oliseh legt alles met zijn eigen camera vast.
De Zuid-Afrikaanse stagiair Thulani Serero en Vurnon Anita. De Zuid-Afrikaanse stagiair Thulani Serero en Vurnon Anita.
Assistent-coach Hennie Spijkerman geeft aanwijzingen. Assistent-coach Hennie Spijkerman geeft aanwijzingen.
Sunday Oliseh laat zichzelf vereeuwigen met de gebroeders De Boer. Sunday Oliseh laat zichzelf vereeuwigen met de gebroeders De Boer.