Menu

NEC won nog nooit van Ajax in Amsterdam

Terwijl Ajax al de wedstrijd tegen Roda JC in de benen heeft, hervat NEC de competitie komende zondag in de Amsterdam ArenA. De Nijmegenaren staan momenteel op de twaalfde plaats met negentien punten uit zestien wedstrijden.

Op basis van pure statistieken hoeft Ajax weinig te vrezen van de ploeg van oud-Ajacied Johan Neeskens. In de competitie won NEC nog nooit in Amsterdam en scoorde het team slechts zestien keer in 27 wedstrijden. Ajax kwam daarentegen tot 103 treffers. Slechts een keer deelden beide opponenten de punten. Dat was in 2000, geen van beiden scoorde. Opvallend is dat in de vijf laatste ontmoetingen NEC slechts twee keer wist te scoren en dat in één duel. Vorig seizoen was het helemaal raak.

De teller stokte toen pas bij zes. Met een 6-0 nederlaag moesten de Nijmegenaren terug naar huis en was Mido met twee doelpunten (1-0 en 2-0) de gevierde man. Van der Meyde, Van der Vaart, Bergdølmo en Boukhari waren de andere schutters.

Maar tegen Roda JC afgelopen woensdag werd duidelijk dat scoren op dit moment een groot probleem is. Spits Zlatan Ibrahimovic is geopereerd en langdurig uitgeschakeld en Wesley Sonck wacht met smart op een lekker competitiedoelpunt. De Belg was er dicht bij in Kerkrade maar zijn goede kopbal spatte tegen de lat uiteen. Ajax won met twee zondagsschoten van Sikora en Soetaers, maar die goals konden niet verbloemen dat het allerminst lekker draait. Niet zo verwonderlijk met zo'n lange lijst van blessures. Tragisch was ook de aftocht van Zdenek Grygera die na 42 minuten met hamstringklachten het veld moest verlaten. Hij mist de confrontatie met NEC, net als Soetaers die aan het duel in Kerkrade een gekwetste enkel overhield.

NEC heeft in de winterstop geoefend tegen PSV, Diyarbakirspor en 1860 München. Alle duels werden met een doelpunt verschil verloren (2-3, 1-2, 0-1). De Nijmeegse club is spits Dennis de Nooijer per direct kwijt geraakt aan diens eerste liefde Sparta. Wel heeft de ploeg van Johan Neeskens de Pool Niedzielan aangetrokken.

Ajax-huurling Youssouf Hersi zal vanwege een blessure niet in Amsterdam spelen, net zomin als Mike Zonneveld.

Volgens de officiële website van NEC zal Johan Neeskens met de volgende elf spelers aantreden in de Amsterdam ArenA: Dennis Gentenaar; Peter Wisgerhof, Rob Wielaert, Arjan Ebbinge, Jeffrey Leiwakabessy; Björn van der Doelen, Dejan Govedarica, Jarda Simr, Patrick Ax; Frank Demouge, Andrzej Niedzielan.


Laatste 5 ontmoetingen
21 apr 1999 3 - 0 (2-0)
26 mrt 2000 5 - 2 (1-2)
06 sep 2000 0 - 0 (0-0)
10 okt 2001 5 - 0 (4-0)
17 nov 2002 6 - 0 (1-0)