Menu

Nederlaag Ajax A1 zonder gevolgen

Het A1-elftal van Ajax heeft zaterdag slechte zaken gedaan in Waalwijk. RKC won volkomen verdiend met liefst 3-0 van de koploper van de eredivisie voor A-junioren. Omdat ook de nummer twee Feyenoord drie punten liet liggen bij Volendam, blijft de nederlaag zonder grote gevolgen.

Ajax liet zich door de junioren van RKC aftroeven op agressiviteit. De thuisploeg begon fel aan het duel en bleef dat eigenlijk de hele wedstrijd. Natuurlijk waren de omstandigheden niet optimaal, met een slecht veld en een straffe wind, maar daar hadden beide ploegen last van. A1 kon ook niet het excuus aandragen van veel geblesseerden, want op de zieke John Goossens na, was het elftal compleet.

In de 29ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong na een fout achterin bij Ajax. De nummer 10 van RKC kon doorlopen en rondde doeltreffend af, 1-0. Hoewel de Amsterdammers er nauwelijks recht op hadden, kon Vurnon Anita een minuut voor rust de gelijkmaker produceren. De talentvolle junior, die al zijn opwachting in het eerste maakte, slaagde daar in een tweestrijd met de keeper niet in.

In de tweede helft liepen de Waalwijkers na een klein uur uit naar 2-0. De bal kwam tussen twee Ajax-verdedigers in waar ook de behendige nummer 10 van RKC zich bevond. De bal stuiterde, de RKC-er ving hem op en ging er vandoor, 2-0. Tien minuten later werd het ook nog 3-0 toen dezelfde speler uit een corner inkopte.

Feyenoord verloor met 2-0 van Volendam, waardoor de voorsprong van Ajax drie punten blijft. Bovendien hebben de Amsterdammers een wedstrijd minder gespeeld dan de Rotterdammers.

Opstelling Ajax: Marco van Duin; Mitchell Burgzorg, Gregory van der Wiel, Donovan Slijngard, Marijn Sterk; Vurnon Anita, Rydell Poepon, Chakib Tayeb (66. Mitchel Donald); Sergio Zijler, Jordy Brouwer, Javier Martina