Menu

Nederlagen GBA en Haarlem

Zowel Haarlem als GBA heeft dit weekeinde een domper te verwerken gekregen. Beide ploegen met samenwerkingsverbanden met Ajax verloren. Haarlem met 3-0 bij VVV en GBA met 5-3 van stadsgenoot Antwerp.

Haarlem, met Ajacieden Didi Longuet (70 minuten) en Darl Douglas (hele wedstrijd), speelde slordig en kwam geen moment lekker in de wedstrijd. Net voor het half uur verstreken was, hielp de Haarlem-goalie Koroglu de thuisploeg in het zadel. De keeper verkeek op een afstandschot, 1-0.

De ploeg van interim-trainer Leo van Veen trachtte de druk meer op de voeren op de Venlose verdediging, maar slaagde daar allerminst in. Ze kregen zelfs nog twee doelpunten tegen waardoor er in plaats van de verwachte klinkende zege een treurige 3-0 nederlaag op het wedstrijdformulier prijkte.

Opstelling Haarlem: Koroglu; Groot, Baas, Willems, Supusepa; Hooijboer, Longuet (70. Bond), Ketting; Douglas, Van der Gun (76. Tamerus), Mulders (87. Stuut).


Voor trainer Franky VanderElst moet een verwarrende middag zijn geweest. Zijn GBA stond keurig met 0-3 voor in de stadsderby tegen Antwerp maar bleef na afloop met lege handen en een 5-3 nederlaag treurig achter.

Vooral Kwame Quansah was op schot. De uitgeleende Ajacied schoot GBA naar een 2-0 voorsprong en Paul Kpaka maakte er 0-3 van. Nog voor rust was die prachtige marge geslonken naar 2-3. Quansah raakte echter wel geblesseerd en verliet nog voor het half uur was verstreken het veld. Na rust kon GBA geen vuist meer maken en liep Antwerp uit naar een 5-3 overwinning.

Opstelling GBA: Bram Verbist, Aaron Mokoena, Americo Fronio Walker, Kris De Wree, Dirk Huysmans, Tim Reigel (52. Anthony Obodai), Boldiszar Bodor, Vinko Marinovic, Paul Kpaka, Kwame Quansah (27. Haagdoren (71. Van de Weyer), Kristof Snelders,