Menu

Nederlagen voor Haarlem en GBA

De Ajax-gerelateerde clubs Haarlem en GBA hebben geen goed resultaat kunnen behalen het afgelopen weekeinde. De Haarlemmers verloren van koploper ADO Den Haag en Germinal Beerschot Antwerpen moest met 2-1 het onderspit delven tegen Bergen.

Haarlem had weinig in te brengen tegen de koploper. De ploeg van trainer Leo van Veen speelde met Ajacied Darl Douglas in de basis, en zag ADO al in de zevende minuut op voorsprong komen. Net voor rust schoot Gijs Cales de gedoodverfde kampioenskandidaat naar 0-2 en kort na de hervatting maakte sleutelspeler Roy Stroeve er 0-3 van.

Haarlem: Koruglu, Groot, Baas, Willems, Piket (Promes 81.), Hooijboer, Douglas, Supusepa, Ketting, Tamerus en Mulders (Lagendijk 45.).

Germinal Beerschot Antwerpen kon het in en tegen Bergen niet bolwerken. Na een 2-0 tussenstand maakte de formatie van Ajacieden Aaron Mokoena, Anthony Obodai, Kwame Quansah en Walker wel de aansluitingstreffer - een prachtig schot van Paul Kpaka - en leek er kans op meer. Maar een punt zat er niet in. Na een uur spelen kreeg Obodai een rode kaart.

GBA: Verbist, Walker, Svetlicic (82.Van de Weyer ), Monteyne, Mokoena, Rudi, Obodai, Dhont, (78.Reigel ) Snelders (38.Haagdoren ), Quansah, Kpaka.