Menu

Nederland -20 kan ook tweede wedstrijd niet winnen

In de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal onder 20 jaar in Argentinie, begonnen drie Ajacieden in de basis: Youssouf Hersi, Rafael van der Vaart en aanvoerder John Heitinga. Keeper Maarten Stekelenburg begon de wedstrijd op de bank.

De fysiek sterkere Ecuadorianen zetten de Nederlanders gelijk onder druk. De beste mogelijkheden in de beginfase waren dan ook voor Ecuador, maar dat verzuimde te scoren.

In de twintigste minuut brak Nederland door de Ecuadoriaanse defensie, wat een corner opleverde. Rafael Van der Vaart zette de bal op maat voor op Colin, die tegen de verhouding in de 1-0 voor Nederland aantekende.

In de tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. Ecuador bleef druk zetten behield de beste kansen op de gelijkmaker. Nederland kreeg echter ook enkele kansen. Houwing had de beste mogelijkheid op de 2-0, maar de bal sprong van zijn voet.

Nederland behield lang uitzicht op de volle winst. Zes minuten voor tijd echter, scoorde Vargas de gelijkmaker voor Ecuador.

Nederland staat nu derde in de poule, achter Costa Rica (al geplaatst) en Ecuador. Zondag 24 juni worden de laatste poulewedstrijden gespeeld. Om niet voortijdig naar huis te gaan, mag Nederland de laatste wedstrijd niet verliezen van Ethiopie, de nummer vier uit de poule. Costa Rica moet dan wel winnen van Ecuador. De eerste twee in de poule gaan door naar de tweede ronde.

Opstelling:

Nederland: Coutinho, Colin (73' Mendes), Heitinga (Capt), Van der Vaart, Hersi, Robben (46' Mustapha), Prockel, Janssen (25' Van Dieren), Houwing, Van Dijk, Kolk.

Ecuador: Viteri (GK ), Guagua, Gavilanez, Quinonez (61' Esterilla), Vargas, Quinonez, E. (80' Iza), Intriago (Capt)(71' Salas), Castillo, Mina, Corozo, Borja.